0.2% בבריכות, 67% בבית: אלה המקומות שבהם נדבקו הכי הרבה

הנתונים: רוב ההדבקות קרו בבית, אירוע, ומערכת החינוך • קלמן ליבסקינד: "הדבר היחיד שמחבר בית כנסת, ישיבה ומקווה, זה שבכולם משתמשים חובשי כיפה. באמת תודה שלא הכניסו לסעיף הזה גם את החוף הנפרד וחנויות ההרינג" • גרוטו בוועדה: "מודאג. כבר עכשיו בתי החולים עמוסים"
תמי גיל ואריה ריבקינד
כ"ז תמוז התש"פ / 19.07.2020 14:41

בדיון שנערך היום (ראשון) הוצגה לחברי הכנסת מצגת של משרד הבריאות, ממנה עולה כי 67% מהמקרים שבהם מקום ההדבקה זוהה בחקירה הם הידבקויות בקורונה בתוך הבית – 1,474 מקרים מתוך 2,227. מדובר במקרים שזוהו בין התאריכים 10.7 ל-16.7.

הסוד שלו: לעשות תואר יוקרתי ללא מכינה וללא תנאי סף • רוצה גם?

במקום השני בטבלת ההידבקויות נמצאים מוסדות החינוך עם קרוב ל-10%, שהם 210 מקרים, ובמקום השלישי אירועים המוניים עם 123 מקרים – כ-5.6%.

במוסדות הדת השונים – בית כנסת מקווה וישיבה – התרחשו 106 מקרים, 4.8%.

מקומות הבילוי, ובהם בתי הקפה והמסעדות, רק במקום החמישי – 89 מקרים שהם 4%.

סובלים ממחלות רקע? ייתכן ומגיע לכם הרבה מאד כסף מביטוח לאומי

מתוך כל מקרי ההידבקויות בבילויים, 33 חולים נדבקו במקום לא ידוע. 19 נחשפו במועדון (מתוכם 17 במסיבות), 16 במסיבות באתרים אחרים, 11 בברים ורק 10 במסעדות ובבתי קפה, שייסגרו ביום שלישי בבוקר אם ההחלטה לא תשונה.

חנויות וקניונים מהווים מקור רק לכ-1.2% מהמקרים שזוהו: 26 הידבקויות אותרו בשבוע שעבר. במתקני ספורט זוהו 24 הידבקויות – פחות מהמקרים בבתי אבות וכחצי מהמקרים שהתגלו במקומות העבודה.

בים ובבריכות זוהו ארבעה מקרים בלבד – 0.2%. מדובר בנתון נמוך בהרבה בהשוואה לתחבורה הציבורית (14 מקרים, 0.6%) ואף פחות ממפגשים חברתיים שאינם אירועים פומביים (שבעה מקרים בתוך שבוע, שהם 0.3%).

 

צילום מסך: מעריב

רבים העלו מיד תהיה: מדוע מיקמו ישיבה כ’מוסד דת’ ולא כללו את הישיבות במוסדות חינוך?

איש התקשורת קלמן ליבסקינד הגיב: “הדבר היחיד שמחבר בית כנסת, ישיבה ומקווה, זה שבכולם משתמשים אנשים חובשי כיפה. באמת תודה לאנשי משרד הבריאות שלא הכניסו לסעיף הזה גם את החוף הנפרד, את חנויות ההרינג ואת האגף התורני במעשיהו”.

המשנה למנכ”ל משרד הבריאות, פרופ’ איתמר גרוטו, השתתף היום בדיון בוועדת הקורונה של הכנסת, שדנה בהגבלות החדשות עליהן החליטה הממשלה בסוף השבוע, ואמר כי ישראל נמצאת בצמרת המדינות הנדבקות בעולם.

פרופסור גרוטו הוסיף: “אני מודאג מהמצב. כבר עכשיו בתי החולים עמוסים בחולי קורונה. יש לנו במחלקות קורונה מעל 550 חולים במצבים שונים. גם חולה בינוני זה חולה שדורש טיפול מהצוות. אנחנו עדים למצב שבו מערכת הבריאות על הקצה, והעומס הזה גורם להם למצוקה. לצערי, אפשר להסתכל קדימה במבט מודאג.

“מספר החולים במצב קשה ילך ויעלה כי אנחנו רואים היום את התחלואה מלפני שבועיים. גם אם נסגור את כל המשק וכולם ייסגרו בבתים, ואף אחד לא ייצא מביתו – נראה עלייה של מספר החולים במצב קשה”.

הוא הוסיף: “אני מרגיש סוג של בגידה או אולי תחושה לא נעימה. ישבתי עם חיים כהן והמסעדנים ואמרנו להם שאם מצב התחלואה יחמיר נאלץ לסגור. אנחנו לא בשגרת קורונה, אלא בשגרת חירום של קורונה. אם נוריד את מספר הנדבקים נוכל לפתוח בחזרה”.

גרוטו טען: “הסיכוי שייכנס חולה קורונה הוא גדול פי עשרות מונים ממה שהיה, ועכשיו בעלי המסעדות באים ואומרים שלא הסברנו את זה”.

גרוטו הוסיף: “בתחילת המגפה לא היו תבחינים ברורים להגדרת חולה קשה, וכל בית חולים הגדיר זאת לעצמו. אט-אט משרד הבריאות וארגון הבריאות העולמי גיבשו תבחינים להגדרות אלו.

“ישראל היא בין המדינות המובילות בעולם במספר החולים המאומתים מבין הנבדקים. פחות אוכלוסייה מבוגרת נבדקת, ונרשמת עליה בתחלואה ובמיתה אצל הצעירים מגיל 65. אדם אחד יכול ליצור שרשרת הדבקה עצומה: ברעננה כל הנדבקים ממסיבת סיום אחת, בדימונה – מחתונה אחת וכדומה.

“מעת פתיחת מוסדות החינוך חל זינוק במספר הצעירים הנדבקים, ומניעת ההתקהלות בולמת את התפשטות המחלה. ההתקהלות מדבקת במקומות סגורים, או במקומות בהם אופי הפעילות איננו מאפשר עטית מסיכה, כמסעדות וחדרי כושר”.

גרוטו הוסיף, “בכל העולם הוטלו מגבלות על פעילות המסעדות, ובכל המקומות בהם חלה עליה בתחלואה – שבו המסעדות ונסגרו. רמת התחלואה הנוכחית – מחייבת סגירת מקומות גם אם הם עומדים ב’תו הסגול’. סגר בסופי השבוע צפוי להוריד את שרשרת ההדבקה בכ-20%”.

למרות הנתונים, הפרופ’  ציין: “אין נתונים משמעותיים להדבקה בבריכות שחייה. לגבי חופי רחצה אין לנו כוונה לסגור אותם רק לגבי סופי שבוע”.

 

הדפס כתבה

2 תגובות

הוסף תגובה חדשה
    שאלה
    19/07/2020 21:49
    חנן
  1. למה ישיבה בית כנסת ומקווה נכללים ביחד זה כמו שנגיד ים ברכה ומסעדה ביחד?

  2. בתי הכנסת
    19/07/2020 22:19
    מאנדהוא
  3. בס”ד
    איך קובעים הגבלת כמות מתפללים אחידה בביה”כ, יש הבדל בין בי”כ בגודל 30 מ”ר שצריך לאסור כלל מניינים בו, לבי”כ בגודל 700 מ”ר שאפשר לשמור על מרחק 2 מטר אפילו 80 מתפללים.
    כשמטילים הגבלות שיתנו הסבר הגיוני אז יבינו ויישמו, לא נראה לי שישנם אנשים שמעוניינים להידבק.

    תעביר המסר למחליטים בנושא