יקבעו שחייה בהפרדה באתרי טבע? ח”כ אלכס קושניר: “הזייה תורנית”

אריה ריבקינד
|
כ' תמוז התש"פ / 12.07.2020 15:33
בעקבות הדרישה של ‘בצלמו’ מהמשנה ליועמ”ש, עו”ד דינה זילבר, לקבוע שעות נפרדות לטובת המיעוט הדתי והחרדי במסלולי טבע עם בריכות – עולה ח”כ אלכס קושניר מישראל ביתנו למתקפה: “הנשים ימתינו באוטובוס מאחורה עד שהגברים יסיימו לשכשך רגליהם בברכות?”

חשיפת חרדים 10: אחרי ש’בצלמו’ דרש מהמשנה ליועמ”ש, עו”ד דינה זילבר, לקבוע שעות נפרדות לטובת המיעוט הדתי והחרדי במסלולי טבע עם בריכות, ונענה מלשכתה כי היא בוחנת את הנושא לעומק ותגבש בקרוב החלטה סופית – עולה ח”כ אלכס קושניר מ’ישראל ביתנו’ למתקפה.

איך תהיה תוכניתן, פרמדיק או מפיק מולטימדיה בלי להשקיע שקל?

“פתאום קם אדם בבוקר ומחליט שהוא רב ומתחיל ללכת…”, צייץ הח”כ בחשבון הטוויטר שלו. “רק בשעות מסוימות ורק במקומות מסוימים, כי אם חלילה יראה אישה יתברבר בדרך. מה הפתרון? הנשים ימתינו באוטובוס מאחורה עד שהגברים יסיימו לשכשך רגליהם בברכות. הזייה תורנית מבית היוצר של ארגון ‘בצלמו'”.

 

הפניה של ‘בצלמו’ לעו”ד זילבר התבצעה לאחר שהגיעו פניות רבות של אזרחים, שהלינו על כך שאינם יכולים לשחות בברכות מעורבות באתרי הטבע והנחלים.

הפניה בוצעה על רקע תביעה שהוגשה בחודש האחרון לבג”ץ, בגיבוי של המשנה ליועמ”ש, בדרישה לפתוח את בריכת השחייה ביישוב קרית ארבע גם לשעות משפחתיות.

בג”ץ פסק בעבר כי יש לפתוח את הבריכה גם למשפחות, אך בתגובה נסגרה הבריכה לחלוטין. לאחרונה ביקשו בקרית ארבע לפתוח מחדש את הבריכה ללא שעות משפחתיות וכך התעוררה הסערה מחדש.

בעתירה מחודשת שהוגשה נכתב כי זילבר תומכת בטענות העותרים ודורשת ממועצת קרית ארבע להקצות שעות לשחייה מעורבת.

בעקבות כך, כאמור, פנו ‘בצלמו’ בדרישה לאפשר לחרדים שעות נפרדות במסלולי טבע.

בארגון טענו, כי בשמורות טבע כדוגמת שמורת יהודיה ברמת הגולן  ישנה שחייה מעורבת – ובשל כך הציבור הדתי והחרדי מודר. “הציבור הדתי והחרדי אשר כידוע אינו שוחה באופן מעורב, נאלץ להדיר רגליו ממקומות אלו או לבוא בשעות הבוקר המוקדמות”, טענו בארגון.

בשל כך פנה הארגון לזילבר וכן לרשות הטבע והגנים, “במטרה למצוא פיתרון בדמות ימים חריגים שבהם יהיו זמנים נפרדים”.

בבצלמו הוסיפו: “אין כל ספק שישנו מיעוט דתי אשר מעוניין ליהנות ממשאבי הטבע כמו כולם, אך אמונתו הדתית אוסרת זאת עליו. כבר נקבע לגבי חופי ים כי ניתן לקיים חופים נפרדים, ואין זו הדרה, שכן שחיה מעורבת הינה בעיה הלכתית”.

לכן, ביקש מנכ”ל הארגון, שי גליק, מהמשנה ליועמ”ש, למצוא ימים חריגים בשנה שיוגדרו כימים נפרדים לנשים ולגברים בשמורות הטבע.

בפנייתו הוסיף ארגון בצלמו חוו”ד משפטית מיועמ”ש הארגון ומומחה למשפט מינהלי, עו”ד מיכאל ליטווק, בו נטען שהחוק אכן הסמיך את הרשויות המקומיות לקבוע זמנים נפרדים בבריכה. אולם, היות ומדובר במסלולי טבע אשר אינם שייכים למועצות,  ולכן על המשנה ליועהמ”ש להחיל זאת גם על רשות הטבע והגנים –  הממונים על מקומות אלו.

כאמור, במענה שהגיע השבוע מלשכתה של עו”ד זילבר נמסר כי היא בוחנת את הנושא לעומק ותגבש בקרוב החלטה.