השף ליאון ויניקו מגיש מתכון: סלמון משובח במיסו

יעל חן
|
ה' אב התשע"ד / 31.07.2014 22:10
בין החלבי לדגים צריך לגוון כל יום עם ארוחות מפתיעות • הנה מתכון לאוסף: דג סלמון עשוי במישרה • מאת ליאון ויניקוב, שף הבית של מסעדת רפאל גריל-בר

החומרים:

4 נתחי סלמון, כל נתח כ-180 גרם נקיים עם עור.

חומרים למישרה:

30 מל מירין

50 גרם מיסו (ממרח סויה בהירה)

15 מל סויה

20 מל יין לבן

50 מל רוטב צילי מתוק

שמן תירס

10 גרם סילן

אופן ההכנה:

• מערבבים את כל חומרי המשרה בעזרת מטרפה (עד להמסה של המיסו).
• מכניסים את הסלמון למישרה ל-24 שעות למקרר.
• לאחר מכן, מוציאים ומניחים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפיה.
• מכניסים לתנור שחומם מראש ל-190 מעלות כ-12 דקות.