מערך הבדיקות הסרולוגיות במטרה לנסות ולהעריך את מספר הנדבקים בקורונה יוצא לדרך.
החל מהשבוע הבא יחלו קופות החולים במערך הבדיקות בכל הארץ בקרב 70 אלף נבדקים ונבדקות ראשונים.
כבר היום (רביעי) החל מבצע בדיקות סרולוגיות בבני ברק. הבדיקות, במסגרתן ישתתפו 6,000 תושבים, נעשות באמצעות לקיחת דגימות דם של בני משפחה, על מנת לאתר בקרב הנבדקים נוגדנים, אשר עשויים ללמד אודות החשיפה וההדבקה לנגיף באוכלוסייה.
בהמשך יוכלו להיבדק עוד עשרות אלפי אזרחים, כחלק מהליך של בדיקת דם שגרתית.
שר הבריאות יולי אדלשטיין אמר: “הבדיקות הסרולוגיות הן כלי חשוב נוסף שיאפשר לנו תמונת מודיעין טובה יותר על מוקדי הקורונה בישראל. כך נוכל להתמודד טוב יותר עם גל נוסף של קורונה אם חלילה יתפרץ. אני מודה לקופות החולים שנרתמו למשימה הלאומית ואני בטוח שהן יבצעו אותה בצורה יעילה כפי שהן כבר מורגלות בבדיקות אחרות”.
מנכ”ל משרד הבריאות משה בר סימן טוב: “הכוח היחסי של מדינת ישראל בתחום הרפואה הקהילתית היה ונשאר בקופות החולים שלנו. הן בעלות הפריסה הגיאוגרפית הטובה ביותר, הן בעלות היכולת הטובה ביותר בקהילה לביצוע סקרים ומדגמים רפואיים ואני יודע שהבדיקות שהן יעשו ישמשו אותנו כמדינה ואת העולם כולו בהתמודדות למול המחלה”.
פרופ׳ סיגל סדצקי ראש שירותי בריאות הציבור: “מטרת הבדיקות הסרולוגיות לשקף המצאות נוגדנים לוירוס הקורונה באדם וכך לתת תמונה על מצב החשיפה למחלה בקרב האוכלוסייה. חשוב לציין ולהדגיש כי שמירה על שלושת החוקים: עטיית מסיכות, ריחוק 2 מטר והקפדה על הגיינה היו ועדיין הדרכים היעילות ביותר למניעת הדבקה ועצירת התפשטות המחלה”.
במשרד מסבירים כי בדיקה סרולוגית נועדה לגילוי נוכחותם של נוגדנים נגד גורמי מחלות שונים. הבדיקה משמשת לאבחון מחלות ומצבים רפואיים שונים. בדיקה סרולוגית מאפשרת לקבוע האם התרחשה הדבקה בגורם מחלה מסוים זאת על פי כמות וסוג הנוגדנים המתגלים בה.