שלגוני יוגורט ופירות יער בציפוי שוקולד חלב: מתכון שיצנן את הקיץ

יוני גרין
31 במאי 2020    אין תגובות
צילום: 
מדיאס

מצרכים ל- 6 שלגונים:

1 כוס פרי קפוא בטעם שאתם אוהבים: תותים, אוכמניות, פטל (או כל פרי שאתם שאוהבים) .
1 כוס יוגורט במתיקות מעודנת
¼ כוס חלב
3 טבלאות אגו שוקולד חלב /שוקולד לבן / מריר, לפי הטעם שאתם אוהבים.
1 כף שמן צמחי

אופן ההכנה:

מוזגים את החלב לקערה, לאחר מכן מוסיפים את היוגורט, מערבבים יחד עד שמקבלים קרם חלק.

לאחר מכן יש להוסיף חצי כוס מהפירות ומערבבים קלות.

יוצקים אל תוך תבניות ארטיק או לתוך כוס שתבחרו.

מכניסים מקל והיישר למקפיא לפחות ל- 6 שעות, כאשר השלגון קפוא, מחלצים מהתבניות בזהירות ושומרים עדיין במקפיא, עד שיהיה מוצק.

יש לקחת סיר או קערה חסינת חום, ולהמיס לתוכה את השוקולד והשמן.

צילום: מדיאס מערבבים יחד עד לקבלת מרקם אחיד וחלק. מחכים שיתקרר (רצוי להעביר לכלי עמוק או כוס ארוכה לצורך הטבילה).

לאחר מכן, מוציאים את השלגונים מהמקפיא(לאחר שקפאו היטב) וטובלים את השלגון בשוקולד שהמסנו, ניתן גם לזלף מעל השלגונים פסים של שוקולד או סוכריות.

 

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram