ביממה האחרונה תקף צה”ל בעזה כ-110 מטרות טרור, מתוכן כ-20 מטרות הותקפו במהלך הלילה. בין המטרות שהותקפו: חמישה בתי בכירים ששימשו כתשתיות פיקוד ושליטה.
במהלך הלילה חיסלו לוחמי חטיבת גבעתי מחבל שירה טיל נ”ט לעבר חיילים בדרום הרצועה.
בשעות הבוקר דיווחו הפלסטינים על חילופי אש עזים בין חיילי צה”ל לבין מחבלים מהחמאס והג’יהאד האסלאמי, באל-מוראזי ובאל-בוריג’ שבמרכז רצועת עזה.
הפלסטינים מדווחים, כי בהפצצה של צה”ל בצפון הרצועה נפגע מסגד הממוקם סמוך לבית ספר של אונר”א. שני פלסטינים נפצעו קשה ואנשים נפצעו מרסיסים שעפו אל תוך שטח בית הספר. מזכ”ל האו”ם באן קי מון מיהר להוציא הודעת גינוי חריפה: “כל הראיות מצביעות לכך שישראל תקפה בי”ס של האו”ם”.
בהודעת הגינוי לא הוזכרה העובדה שבבית הספר נמצאו שלשום רקטות.
הבוקר נמשך גם הירי לעבר הדרום, כשאזעקות נשמעו בבאר שבע, אשדוד, בבאר טוביה ובמועצה האזורית חוף אשקלון. אחת הרקטות פגעה ברפת במושב באזור באר טוביה, איש לא נפגע אך נזק נגרם למבנה, יתר הרקטות נפלו בשטח פתוח ללא נפגעים.
במהלך שעות הלילה התמעט הירי לעבר שטחי ישראל, כשרקטה אחת נורטה לשטח המועצה האזורית אשכול, גם היא התפוצצה בשטח פתוח מבלי לגרום לנזק.
• רקטות למרכז, לשפלה ולדרום • הקבינט החליט: מרחיבים המבצע
16 אלף אנשי מילואים חדשים יגויסו מהיום בכדי לתת לצה”ל “אורך נשימה”. דובר צה”ל אמר בראיון בימים האחרונים, כי העמקת המבצע תחייב החלפה של חלק מאנשי המילואים המגויסים. סך כל המילואימניקים שיגויסו יגיע ל-86 אלף.
משרד הבריאות הפלסטיני, הגורם הרשמי המונה את הנפגעים בעזה, מדווח כי צה”ל הפחית את מינון התקיפות במהלך הלילה, וכי הלילה אין כלל נפגעים בשטח הרצועה.
יותר מ-130 בני אדם נהרגו ביום רביעי בקרבות ברצועה, וכ-400 נפצעו. 1363 בני אדם נהרגו מאז תחילת מבצע צוק איתן, ועוד 7,680 נפצעו. סוכנות אונר”א טוענת כי מספר התושבים שמצאו מקלט במוסדות הארגון עלה ל-220 אלף.
עקב חוסר ברימוני מטולים ובפגזי 120 מ”מ, התירה ארה”ב לישראל להשתמש בנשק הנמצא במאגר אמריקני בישראל. ההחלטה אינה טעונה את אישור הבית הלבן, אלא של משרד ההגנה.
דובר הפנטגון, ג’ון קירבי, אישר כי ישראל קיבלה שני סוגי תחמושת מהמאגר, אך לא מסר פרטים על סוגי הנשק.
ברשת החדשות CNN דווח כי מדובר בפגזי מרגמה בקוטר 120 מ”מ וברימונים למטולים בקוטר 44 מ”מ. “ארצות הברית מחויבת לביטחון ישראל”, אמר דובר הפנטגון. “זה חיוני לאינטרס הלאומי שלנו שנסיע לישראל לפתח ולתחזק את יכולתה להגנה עצמית”.
המאגר מכיל תחמושת בשווי של כמיליארד דולרים, והוא מכונה “רזרבת מאגר הציוד של בנות בריתה של ישראל”. כלי הנשק שבו מיועדים לשימוש בשעת חירום בלבד. במלחמת לבנון השנייה אישר הנשיא בוש לצה”ל להתחמש בכלי נשק מן המאגר.
גורם האמריקני הבהיר כי ישראל לא הצהירה על מצב חירום כאשר התחמשה בכלי הנשק מהמאגר בפעם האחרונה לפני כשבוע וחצי, ימים ספורים אחרי תחילת המערכה הקרקעית בעזה. הגורם הדגיש, כי “העדפנו לטפל בבקשה בדרך של ריענון מאגרי התחמושת”, וכי הפצצת שהועברו לצה”ל עמדו ממילא להגיע לתאריך התפוגה שלהן, וממילא היה עדיף להשתמש בפצצות בלחימה, מאשר להשמידן.
הוא אמר גם כי בקשות נוספות שהעבירה ישראל לקבלת תחמושת מתוצרת ארה”ב נשקלות בימים אלה. אך לא פירט על עלויות התחמושת המבוקשת או את מחירן של הפצצות שכבר הועברו. גורמים ישראליים סירבו להגיב לבקשת כלי תקשורת בארה”ב להתייחס לדברים.
שני בתי הנבחרים של ארצות הברית, רפובליקנים ודמוקרטים כאחד, קיבלו פה אחד החלטה התומכת בישראל בלא סייגים. הם מגנים את השימוש של חמאס בילדים כמגינים אנושיים, קוראים לקהילה הבין-לאומית לגנות את חמאס על כך, מטילים את האחריות לירי הרקטות על חמאס ותומכים בזכותה של ישראל להגן על עצמה.
בהחלטה מביעים חברי שני בתי הנבחרים תנחומים לנפגעים בשני הצדדים, תומכים בפלסטינים המתנגדים לחמאס ומעוניינים בשלום, מגנים את חמאס על סירובו להפסקת אש ותומכים במאמצים לפירוז רצועת עזה מנשק התקפי ומנהרות.
הסעיף האחרון בהחלטה מגנה את הועדה לזכויות אדם של האו”ם על החלטתה לחקור את פעולות ישראל בעזה.
ראש ממשלת קנדה, סטיבן הרפר, האשים בראיון בטלוויזיה המקומית את ארגון הטרור חמאס במותם של אזרחים ברצועת עזה.
“ברור שאף אחד לא אוהב לראות את הסבל ואובדן חיי האדם” אמר הרפר. “אך אנו רואים בארגון הטרור חמאס אחראי לכך. חמאס הוא שיזם להמשיך את הסכסוך, והוא ימשיך לשאוף לחורבנה של מדינת ישראל”.