השף ארז קומרובסקי מציג: מתכון קלצונה במילוי גבינות וזיתים

יעל חן
|
כ' אייר התש"פ / 14.05.2020 14:47
מתכון לחג השבועות של השף ארז קומרובסקי ל’סוגת’ • קמח פיצה איכותי שמיועד לתפיחה ארוכה, יעניק לקלצונה טעם ומרקם שיטיסו אתכם לאיטליה
חומרים ל-12 מאפים

לבצק:

1 קילו קמח פיצה “סוגת”
650 גרם (3/4 2 כוסות) מים קרים
1 כף שמרים יבשים “סוגת”
1 כף מלח
3 כפות שמן זית

למילוי:

1/2 1 כוסות זיתי קלמטה מגולענים וקצוצים גס
2 כוסות גבינת פקורינו מגוררת דק
1/2 1 כוסות גבינת ריקוטה (רצוי פרסקה)
1 כוס עלי זעתר או אורגנו טריים

צילום: אפרת מוסקוביץ

אופן ההכנה:

1. מעבירים את הקמח והשמרים לקערה (או קערת מיקסר), יוצקים פנימה את המים ולשים לאט במשך כ-7 דקות. מוסיפים מלח, מגבירים מעט מהירות וממשיכים ללוש עוד 3 דקות. מוסיפים שמן ולשים עד שהוא נטמע בבצק.

2. מעבירים את הבצק לקערה נקייה משומנת, מכסים בניילון או במגבת ומניחים לתפוח כ-45 דקות.

3. מחלקים את הבצק ל-12 חלקים, מכדררים ומעבירים למגש משומן בשמן זית. מכסים בניילון ומעבירים למקרר ל-3 שעות.

4. מעבירים את חומרי המילוי לקערה ומערבבים היטב.

5. מקמחים מעט משטח עבודה ומרדדים כל כדורי בצק לעיגול דק. מניחים על כל עיגול מהמילוי, מקפלים לחצי ומהדקים את השוליים. משהים לתפיחה אחרונה של חצי שעה.

6. מכניסים לתנור תבנית שטוחה ומחממים ל-250 מעלות.

7. מניחים את המאפים הממולאים על התבנית החמה ואופים 10-12 דקות, עד שהם אפויים וזהובים.

צילום: אפרת מוסקוביץ