הפרקליטות מסתירה הסכם עם ירדן המונע עליית יהודים להר הבית?

חיים טוויל
|
כ' אייר התש"פ / 14.05.2020 13:18
הפרקליטות לבית המשפט העליון: מבקשים לקיים הדיון אם קיים הסכם מדיני עם ירדן בעניין הר הבית בדלתיים סגורות ובמעמד צד אחד • איתמר בן גביר: “יצא המרצע מן השק. למעשה בפרקליטות מודים שקיים הסכם מדיני שנעשה במחשכים”

פרקליטות המדינה הגישה לבית המשפט העליון תשובה חריגה, לפיה היא מבקשת לקיים דיון במעמד צד אחד ובדלתיים סגורות –  בשאלה אם קיים הסכם מדיני עם ירדן סביב הר הבית.

מדובר בעתירתם של יהודה עציון וארנון סגל, הדורשים לפתוח את הר הבית.

בעתירה נטען, בין היתר, כי בין ישראל לירדן קיים הסכם ולפיו ישראל התחייבה שלא לאפשר לעלות יהודים להר הבית, בתמורה להסכמה שבשתיקה של הווקף לאי עליית מתפללים למעט עובדי הווקף הפוקדים את ההר.

בית המשפט העליון הורה לפרקליטות להשיב לעתירה והבוקר (חמישי) מסרה הפרקליטות כי דין העתירה להידחות היות והר הבית הוא מקום רגיש, והאיסור על כניסת יהודים נובע ממצב שעת החירום ואין להשוות בין ההר לכותל או למערת המכפלה, כי המדובר במקום שהוא  נפיץ.

באשר לטענות כי קיים הסכם מדיני עם ירדן והמדובר בהסכם לא חוקי, מבקשת הפרקליטות מבית המשפט העליון לקיים דיון במעמד צד אחד ובדלתיים סגורות: “מטבע הדברים מפאת הרגישות הברורה, לא ניתן להרחיב בעניין זה, הכולל גם היבטים מדיניים מובהקים, וכן היבטים הנוגעים ליחסי החוץ וביטחון של המדינה. במסגרת תגובה זו”.

עו”ד איתמר בן גביר, המיייצג את העותרים: “עכשיו יצא המרצע מן השק. למעשה בפרקליטות מודים שקיים הסכם מדיני שנעשה במחשכים עם ירדן, כאשר המדובר בהסכם המפלה יהודים לרעה, מאפשר לאנשי הווקף להיכנס להר הבית ומונע כניסת יהודים בגלל שהם יהודים.

“אם לכותל ניתן להיכנס בקבוצות תוך שמירת תקנות הבריאות אין סיבה מדוע שלא יאפשרו לאנשי הר הבית לעשות כן, ועמדת המדינה לוקה בגזענות, באפליה, ובמדיניות לא חוקית של פגיעה בחופש התנועה וחופש הדת. מכל מקום נבקש מבית המשפט שלא לאפשר לפרקליטות לקיים דיון במחשכים. אנחנו לא במדינת עולם שלישי”.