מצרכים:
6 תפוחי אדמה – רצוי בהירים וארוכים ככל האפשר
2 מקלות סיניים לאחיזה
1כפית מלח גס
חצי כפית פלפל שחור גרוס
ספריי שמן זית
1 כפית שום גבישי / אבקת שום.
מצרכים לרוטב:
חצי כוס מיונז הולנדי מאסטר שף
מיץ מחצי לימון
רבע כפית פלפל שחור גרוס
רבע כפית מלח.
חצי כוס עלי בזיליקום
10 עלי נענע
צילום: אפיק גבאי, יחצ
הוראות הכנה:
מכינים מראש את רוטב המיונז, טוחנים את כל מרכיבי הרוטב במעבד מזון ושומרים במקרר עד ההגשה.
מניחים כל תפוח אדמה בין 2 מקלות אכילה סיניים ופורסים פרוסות- המקלות מונעות את חיתוך תפוח האדמה עד סופו וכך תיווצר מניפה. חוזרים על הפעולה עם שאר תפוחי האדמה.
מניחים את תפוחי האדמה בתבנית מרופדת נייר אפייה, מרססים כל תפוח אדמה היטב בין הפרוסות בספריי שמן.
מפזרים את התבלינים ואופים בחום של 180 מעלות כשעה.
כשתפוחי האדמה מוכנים ועדיין חמים שופכים מעל את רוטב המיונז ומגישים חם.
• המתכון באדיבות המותג מאסטר שף.