אוחנה לא מוותר: ערער על החלטת השופט מזוז שלא לפסול את עצמו

אריה ריבקינד
|
י"ב אייר התש"פ / 06.05.2020 10:22
שר המשפטים הגיש בקשה לפסול את השופט מלדון בעתירות נגדו, אבל מזוז דחה אותה • בערעור לנשיאת העליון נכתב: החלטתו של השופט “פוגעת פגיעה ממשית בטוהר ההליך המשפטי” • מלין גם על ההתנהלות בבית המשפט: ‘זכיתי’ לקרוא ההחלטה בטוויטר

שר המשפטים אמיר אוחנה (הליכוד) הגיש ערעור לנשיאת בית המשפט העליון אסתר חיות על החלטתו של השופט מני מזוז שלא לפסול את עצמו מעיסוק בכהונת מ”מ פרקליט המדינה דן אלדד.

הערעור הוגש באמצעות בא כוחו של השר אוחנה, עו”ד שמחה רוטמן, בהמשך להחלטתו של מזוז שלא לפסול את עצמו מלדון בעתירה בעניינו של השר אוחנה הנוגעת ליחסים שבין שר המשפטים וסמכויותיו אל מול היועץ המשפטי לממשלה.

ביום שישי הגיש השר אוחנה לבית המשפט העליון בקשה לפסול את שופט בית המשפט העליון בעתירות שהוגשו נגדו – זאת בטענה שמזוז היה בעבר היועץ המשפטי לממשלה, וכי התבטא בכינוס בחיפה נגד שר המשפטים.

השר אוחנה כתב אז בחשבון הפייסבוק שלו: “מדובר בשופט היחיד המכהן בבית המשפט העליון שהתבטא באופן מפורש נגדי וגם היחיד שנשא בתפקיד היועץ המשפטי לממשלה”.

בערעורו מציין השר אוחנה כי התנהלותו של השופט מזוז וסירובו לפסול את עצמו מדיון בנושא אשר עליו התבטא בעבר הקרוב והרחוק, ושעסק בעניין סמכותו כחוק של שר המשפטים, אשר לגביו ולגבי פעולותיו התבטא פומבית ובאופן לא ראוי, פוגע פגיעה ממשית בטוהר ההליך המשפטי.

בין היתר מזכיר אוחנה כי השופט מזוז התבטא בעבר על סיטואציה דומה בעת שכיהן כיועץ המשפטי לממשלה, והביע את עמדתו באופן פומבי וחריג בשאלה מיהו הצודק בסכסוך, עובדה המונעת ממנו לעסוק בעתירה באופן בלתי תלוי ואובייקטיבי.

לדברי השר אוחנה, “בניגוד מוחלט לאמור בבקשת הפסלות, השופט מזוז לא התייחס לעילת הפסלות הנובעת מכך שנתן החלטה שלא נתבקש לתת ובכך הביע את דעתו בשלב מוקדם ביותר של ההליך, ללא ששמע כל טענה בעניין. הבעת עמדה שכזו, היא עילת פסלות כשלעצמה ומהווה ‘ירידה לזירת ההתגוששות’ שבין הצדדים”.

בערעורו מלין השר אוחנה גם על ההתנהלות בבית המשפט אשר גרמה לכך שהוא ובא כוחו “זכו” לקרוא את ההחלטה שדחתה את בקשת הפסלות ברשת החברתית “טוויטר”, מפיהם של כתבי משפט שונים, כאשר ההחלטה באותה עת לא הייתה באתר בית המשפט ולא נשלחה למערער.

“תמוה מאוד כיצד ההחלטה, בטקסט מלא, הגיעה לידי כלי התקשורת ופורסמה כבר בשעה 17:30 בעוד שבאתר האינטרנט של הרשות השופטת היא עלתה רק בשעה 17:39 ונשלחה לב”כ המערער באמצעות הפקס בשעה 17:50”.