“אינו מתאים”: היועמ”ש נגד הארכת הכהונה של פרקליט המדינה אלדד

מנדלבליט טוען כי קיימת מניעה משפטית להאריך את כהונתו של מ"מ פרקליט המדינה דן אלדד - ותקף את התנהלותו במכתב ששיגר לנציב שירות המדינה דניאל הרשקוביץ: "התגלו כשלים ערכיים, מקצועיים וניהוליים בעבודתו"
אריה ריבקינד
כ"ט ניסן התש"פ / 23.04.2020 19:13

היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט הודיע הערב (חמישי) כי קיימת מניעה משפטית להאריך את כהונתו של ממלא מקום פרקליט המדינה דן אלדד.

במכתב ששיגר לנציב שירות המדינה דניאל הרשקוביץ כתב מנדלבליט, כי לאור חתימת ההסכם הקואליציוני בין הליכוד וכחול לבן, צפוי שר המשפטים להתחלף.

לדברי היועמ”ש, לאור העובדה שכהונת אלדד תסתיים ב-1 במאי קיימת מניעה משפטית להאריכה זמן קצר לפני כניסתו לתפקיד של שר המשפטים החדש.

מנדלבליט הוסיף: “למרבה הצער, בחלוף שלושה חודשים ממועד המינוי, עמדתי המקורית לפיה הוא איננו מתאים לתפקיד רק התחזקה, לנוכח התנהלותו”.

לדברי מנדלבליט, בשלושה החודשים האחרונים “התגלו כשלים ערכיים, מקצועיים וניהוליים בעבודתו (-של אלדד), שלעמדתי, אינם מותירים ספק באשר לכך שהוא אינו מתאים לכהן בתפקיד ממלא-מקום פרקליט המדינה, ושאין מקום כי ימשיך את כהונתו בתפקיד זה.

“על כשלים אלה למדתי בראש ובראשונה באופן בלתי אמצעי, מהעבודה המשותפת עם עורך הדין אלדד. כמו כן, למדתי עליהם מתוך דיווחים שקיבלתי מהמשנים לפרקליט המדינה, שהם הגורם הניהולי הבכיר ביותר בשדרת הניהול של פרקליטות המדינה, המהווים בשגרה יד ימינו של פרקליט המדינה, ומגורמים בכירים נוספים בהנהלת הפרקליטות ובמערך הייעוץ המשפטי לממשלה”.

לטענת מנדלבליט, אלדד “הסתיר ממני נושאים מקצועיים וארגוניים שבהם עסק ופגישות שקיים עם שר המשפטים, וזאת על אף שהנחיתי אותו למסור לי עדכון מלא על נושאים אלה, בשים לב לחשיבות עצמאות התביעה הכללית ולמורכבות הקשר של ממלא-מקום פרקליט מדינה עם הגורם הפוליטי המחזיק בידיו את הכוח להאריך את תקופת מילוי המקום.

”מאז כניסתו לתפקיד קיים שיתוק בעבודת הצוות שהיא חיונית בהנהלת הפרקליטות, כתוצאה מחוסר אמון ומנתק כמעט מוחלט בינו לבין שכבת הניהול הבכירה של פרקליטות המדינה. ניתן לומר – בצער רב – כי הוא אינו מנהל את פרקליטות המדינה, דבר המקשה מאוד על תפקודה, והדבר הינו חמור שבעתיים לנוכח אתגרי התקופה בה אנו נמצאים”.

הוא הוסיף:  “עורך-הדין אלדד איננו מכנס את הנהלת הפרקליטות, וכמעט איננו משתף את חברי ההנהלה הרלוונטיים בטיפול בנושאים שבתחום אחריותם, ובחירתו בדבר קידום נושאים מסוימים שאינם דחופים היא תמוהה ואיננה תוצר של עבודת מטה וניהול סדור. הכישלון הניהולי המתואר כרוך בפגיעה משמעותית ביכולת התפקוד של המערכת וביעילותה. הוא בא לידי ביטוי מיוחד, כאמור, בתקופה הנוכחית בשעה שהמדינה כולה מתמודדת עם אתגרי משבר התפרצות נגיף הקורונה, וגם פרקליטות המדינה נדרשת להתמודד עם אתגרים ארגוניים ומקצועיים כבדי משקל”.

היועמ”ש הדגיש: “תפקודו של עורך-הדין אלדד כממלא-מקום פרקליט המדינה הוא לקוי מבחינה ערכית, ניהולית ומקצועית באופן הפוגע בתקינות עבודתה של פרקליטות המדינה. הותרת מינויו רק תלך ותגדיל את הפגיעה, ותשבש את יכולת המערכת לתפקד”.

כתב חרדים 10 מציין, כי טרם המינוי של אלדד בחודש פברואר האחרון ביקש ממנו מנדלבליט שלא לקבל עליו את התפקיד. אלדד לא נענה לבקשה ומיהר להתיישב על כיסאו של שי ניצן. זאת לאחר שיועץ לו “לקבוע עובדות בשטח”.

הדפס כתבה

תגובות

הוסף תגובה חדשה
אין תגובות