ראש העיר בפועל של ב”ב: “הסגר ייקח שבועות רבים, אולי יותר”
אלוף (מיל’) רוני נומה, ראש צוות החירום של בני ברק, ומי שמנהל בפועל את העיר החרדית אומר בראיון מיוחד שהעניק ל’ישראל היום’, כי העיר נמצאת במשבר תפקודי חמור.
“אנחנו מנהלים כרגע קרב בלימה. חייבים להגדיל משמעותית את מספר הבדיקות שאנחנו מבצעים בבני ברק. אם זה לא יקרה מיידית, נהיה במשבר חריף בהרבה”.
לדבריו, יש בעיר כ־1,000 חולים מאומתים, אבל להערכתי המספרים גבוהים הרבה יותר. גם מספר המבודדים גדול בהרבה מכפי שמדווח, בין השאר משום שהשיטות שבהן נעשות הבדיקות בארץ אינן רלוונטיות לעיר כמו בני ברק, שבה 50 אחוז מהתושבים לא מחזיקים טלפון מתקדם”.
נומה אומר בראיון: “אנחנו מנסים לבנות כעת מערכת שתיתן לנו תמונת מצב טובה יותר על הנעשה בעיר מבחינת מצב הרפואה, הלוגיסטיקה והרווחה”.
כחלק מכך הונחו גורמי פיקוד העורף ואנשי המודיעין של אוגדה 98 לבנות תמונת מודיעין מדויקת על הנעשה בעיר.
“היעד, הוא לדעת מה קורה בכל דירה בבני ברק. כל חייל יקבל 5-4 משפחות שאיתן הוא יהיה בקשר קבוע, ותפקידו יהיה לוודא שהן בסדר ולתת מענה לצרכים שלהן. התושבים מתחילים להבין שבאמת באנו לעזור להם. זה ייקח עוד יום־יומיים, אבל אני חושב שבאמצע השבוע הם כבר יסמכו עלינו לגמרי ויבינו שלא באנו לחנוק אותם או לשים אותם בגטו כמו שחלקם טענו, אלא לסייע”.
ראש העיר בפועל מדגיש: “אני מניח שהמדיניות הקיימת של הגבלות תנועה פנימה והחוצה מבני ברק יישמרו. זה לא יימשך ימים או שבועות בודדים, ואני גם לא רואה את זה חוזר לשגרה אחרי פסח. זה ייקח שבועות רבים, אולי יותר. אולי במקומות אחרים זה ייקח פחות זמן, אבל לא בבני ברק”.
למה? הוא נשאל.
“כי לא נוכל לעשות זאת לפני שכל אוכלוסיית העיר תיבדק, ונדע לומר מי חלה והבריא, כלומר שהוא משתייך לאותה אוכלוסייה חסינה שניתן לשחרר אותה לחזור לשגרה ולהתחיל להחזיר את העיר לפעילות. זה דורש להתחיל לבצע בדיקות סרולוגיות (-בדיקות דם לגילוי נוגדנים) נרחבות. בינתיים זה לא קורה”.
מה חסר לכם?
“המערכת הממשלתית נרתמה, אבל יש לא מעט צווארי בקבוק. אגיד שוב ושוב שהבעיה העיקרית היא מספר הבדיקות המועט, שפשוט לא מתאים לאוכלוסייה במקום כמו בני ברק, כי אם בכל מקום קצב ההדבקה הוא בערך 3 אחוזים, פה הוא 6 אחוזים, כלומר קצב כפול של התפשטות המחלה, ולכן קריטי לבדוק מהר והרבה”.
איך ייראה חג הפסח בבני ברק?
“היום ברור לנו שפורים היה זרז של הדבקה. אם האוכלוסייה לא תהיה ממושמעת, פסח עלול להיות מאיץ דומה. הרבנים מבינים את זה ומשתפים איתנו פעולה, למשל בקביעה איך יתקיימו הלכות החג. אני מקווה שהציבור ישתף פעולה”.
החשש העיקרי של נומה הוא שהאוכלוסייה המבוגרת בעיר תשתתף בסדרי פסח ותיחשף למחלה. ממילא, הוא אומר, רבים בעיר לא מדווחים שהם חולים, מחשש שיוצאו מהבית לפני החג ויותירו את משפחתם לבד.
היתה הרבה ביקורת על האופן שבו התנהל הציבור החרדי בראשית המגיפה.
“זה לא הזמן לביקורת, גם אם חלקה מוצדקת. כרגע הדבר החשוב הוא להירתם ולעזור לאוכלוסייה הזאת”.
מהסיבה הזאת התנדב נומה – שהיה בעבר מפקד יחידת שלדג, מפקד חטיבת הנח”ל ואלוף פיקוד המרכז – למשימה. “כשראיתי את הפרצופים והבנתי את גודל המשבר, לא התלבטתי לרגע”, הוא אומר. “אי אפשר היה שלא להיעתר לבקשה שלהם”.
-
יופי,מינימום שנה,גועל נפש,כולם חולים!!
-
נראה כמו אחיו התאום של מנכ”ל קופ”ח מכבי שקבע שיש בב”ב 75.000 חולים ללא כל בדיקה וללא כל אינדקציה וללא כל הוכחות הוא כ”גנרל” כבר הגיע למסקהב שכולם חולים ויקח כפול זמן מכל הארץ , דמגוג בגרוש