בחסות משבר הקורונה I עוקץ: כך הונה צמד נוכלים עשרות קורבנות

חיים טוויל
|
ו' ניסן התש"פ / 31.03.2020 17:14
החשודים הצליחו ליצור קשר עם מאות אזרחים ברחבי הארץ, עמם סיכמו את תנאי ההלוואות שעמדו על עשרות ומאות אלפי שקלים, גבו מהקורבנות מקדמה בין 2000 ל-8000 שקלים – ובתמורה העבירו לידיהם המחאות על סך גובה ההלוואה • אלא שבדיעבד התברר לקורבנות: מדובר בהמחאות מזויפות

בשבועות האחרונים חלה עלייה בדיווחים למשטרה אודות אירועי הונאה שונים, בהם מתן הלוואות פיקטיביות בעבור דמי מקדמה במזומן מהקורבנות – תוך ניצול משבר נגיף הקורונה ומצוקתם הכלכלית של אזרחים.

במהלך השבועיים האחרונים מתנהלת במחלק ההונאה ביחידה המרכזית של המשטרה חקירה סמויה על ‘עוקץ’ באמצעות הצעת הלוואות פיקטיביות לאזרחים, תוך ניצול מצוקתם הכלכלית.

חוקרי המשטרה איתרו עד כה מעל 20 תלונות, ואיתרו פרטיהם של עשרות קורבנות נוספים שעל פי החשד נפלו ברשתם ושיטתם של החשודים.

מהחקירה הסמויה עלה, כי החשודים פעלו במגוון פלטפורמות של רשתות חברתיות – בהן פרסמו מודעות המציעות הלוואות לתקופת משבר הקורונה. בדרך זו, הצליחו החשודים ליצור קשר עם עשרות ומאות אזרחים ברחבי הארץ, עמם סיכמו את תנאי ההלוואות שעמדו על עשרות ומאות אלפי שקלים, ולאחר מכן גבו מהקורבנות תשלום מקדמה הנע בין 2000 ל-8000 שקלים, באמצעות נהגי מונית שלקחו מהם את התשלום, ובתמורה העבירו לידיהם המחאות על סך גובה ההלוואה.

אלא שבדיעבד התברר לקורבנות, כשניסו לפדות אותן, כי מדובר בהמחאות מזויפות.

בנוסף, החשודים ניצלו את המצב והונו גם את נהגי המוניות שביצעו עבורם את ‘השליחות’, לאחר שגם להם הציעו תשלום על סך אלפי שקלים עבור שירותם באמצעות המחאות, שהתבררו גם הן כמזויפות בזמן שניסו לפדותן.

חוקרי ההונאה הצליחו באמצעות שימוש במגוון אמצעים טכנולוגיים לאתר את זהותם של 2 החשודים, תושבי המרכז בני 60 ו-45.

אתמול הם נעצרו לחקירה בחשד לקשירת קשר לביצוע פשע, קבלת דבר במרמה, זיוף לשם קבלת דבר במרמה, התחזות לאחר ועבירות נוספות.

ברשותם נתפסו מכשירים ניידים ורשומות באמצעותם לפי החשד ביצעו את העבירות.

הבוקר הם הובאו בפני בית משפט השלום שהאריך את מעצרו של אחד מהם ב-6 ימים, ושל השני ב-4 ימים.

“אנו מבחינים בעלייה בדיווחים אודות אירועי הונאה שונים, העיקרי שבהם הנו ‘עוקץ פיננסים'”, אומרים במשטרה. “מדובר בפעילות שנועדה לאיסוף פרטי לקוחות ופרטי חשבונות בנק של אזרחים ולקיחת כספים במרמה.

“מומלץ לבדוק באיזה חברה מדובר האם מדובר בחברה מוכרת ואמינה, כמו גם לבדוק במשרד האוצר – מאגר נותני שירותי מטבע, כי מדובר בחברה הנמצאת במאגר רישיונות שירותים פיננסיים במשרד האוצר. אנו קוראים למי שחושב שנפגע מדפוס פעולתם של החשודים או באופן דומה, לפנות למשטרה ולהגיש תלונתו”.