שופטי בג”ץ כופים על אדלשטיין: בחירת יו”ר כנסת – עד יום רביעי
שופטי בג”ץ קבעו הערב (שני) פה אחד כי על יו”ר הכנסת יולי אדלשטיין לכנס את מליאת הכנסת בהקדם האפשרי לצורך בחירת יו”ר קבוע – ולא יאוחר מיום רביעי השבוע.
נשיאת ביהמ”ש העליון אסתר חיות כתבה: “הסירוב של יו”ר קבוע לכנסת חותר תחת יסודות התהליך הדמוקרטי, ופוגע במובהק במעמדה של הכנסת כרשות עצמאית. בנסיבות שנוצרו נדרשת התערבותו של ביהמ”ש על מנת למנוע פגיעה בשיטת המשטר”.
בגצ נותן תשובה בתוך דקות אחרי הודעת יו״ר הכנסת. הוכחה טובה לכך שאפשר לקיים דיון מעמיק גם בעמידה
— יונתן אוריך (@jonatanu) March 23, 2020
השופט חנן מלצר הוסיף: “אין לי אלא לסיים בתקווה שהלקחים יילמדו ובעתיד לא נצטרך להידרש עוד לעתירות מסוג זה”.
פסיקת בג”ץ פורסמה זמן קצר מאוד לאחר שאדלשטיין מסר תשובתו לשופטים, בה הבהיר כי לא יסכים לאולטימטום מצד בית המשפט.
עשרות אלפי אזרחים עוברים עינוי דין של חודשים ולפעמים שנים של סחבת בבתי המשפט. והנה פתאום, 19 עמודים של פסק דין (שנכתב מאה אחוז לפני שיו”ר הכנסת העביר בכלל את עמדתו) תוך שעה. יעילות מרשימה.
— בצלאל סמוטריץ’ (@bezalelsm) March 23, 2020
יו”ר דגל התורה ח”כ משה גפני אמר בתגובה לפסיקת בג”צ: “שופטי בית המשפט העליון מחסלים בשנים האחרונות באופן שיטתי את המשטר הדמוקרטי, ואת עיקרון הפרדת הרשויות, שהוא אחד מאבני היסוד של משטר בכך שהם קובעים ליו”ר הרשות המחוקקת מתי לקיים ישיבה ומה יהיה על סדר היום.
אגב, יישר כוח ענק לחמשת שופטי בית המשפט העליון שבמאמץ עילאי ועל אנושי הצליחו בתוך פחות משעה להתעמק בתשובת אדלשטיין, לחשוב ולנסח החלטה באורך של 19 עמודים ולהפיץ לתקשורת. ושוב, הכל תוך פחות משעה. אכן, לא בבני אדם עסקינן אלא במלאכים.
— זאב קם Zeev Kam (@ZeevKam) March 23, 2020
“מי שהמשטר הדמוקרטי חשוב בעיניו צריך לעשות כל מאמץ לעצור את גבהות הלב שלהם. זהו קו פרשת המים שמכאן ואילך ההתנהגות כלפיהם תהיה שונה ממה שהיה עד היום.
על שופטי בית המשפט העליון לזכור שהם הולכים עם חלק מהעם, אך למעלה מחצי מהעם נגדם, וסופו מי ישורנו!”
בקיצור, השופטים כתבו מראש את פסק הדין ורק הציעו היום לאדלשטיין להסכים בטוב למה שממילא פסקו
— Akiva Novick (@akivanovick) March 23, 2020
ח”כ אורי מקלב על החלטת הבג”ץ: “זה כבר לא אקטיביזם שיפוטי אלא זו רודנות שילטונית, בית המשפט כבר אינו מנסה להסתתר תחת מטריה של הגינות והצדק, הם יכולים לקרוא לעצמם בית המחוקקים, ויבחרו את הנבחרים בעצמם, הבחירות מיותרות”.
תגובות
אין תגובות