משרד הבריאות מסדיר את מבצעי חלוקת ‘קמחא דפסחא’ לקראת חג הפסח, כאשר ארגונים רבים מבצעים חלוקת מזון ומוצרים חיוניים לנזקקים לחג – וזאת על רקע הצורך במניעת הדבקה והתפשטות נגיף קורונה
יש לפעול לפי הנחיות משרד הבריאות כמתואר בנוהל, בצווים ובתקנות לשעת חירום:
• לכתחילה עדיף כי המזון יחולק לבתי הנזקקים, ותימנע יציאה מהבית והגעה למרכזי חלוקה
• על המוצרים להיות ארוזים מראש לפי מנה (למשל בחלוקה לנפש או למשפחה)
• לנקודת החלוקה יגיע רק נציג אחד מכל משפחה
• ייקבעו מראש מועדי הגעה למקום החלוקה
• על מתחם החלוקה להיות רחב וגדול שלא ייווצרו תורים ועומסים
• להקפיד על שמירת מרחק של 2 מטרים לפחות בין הנוכחים ולסמן מקומות עמידה בתור
• על כלל העובדים להיות בריאים וללא תסמינים
• על העובדים ללבוש כפפות חד פעמיות, מסכת פה, ולהקפיד על היגיינה אישית גבוהה
• יש להעמיד מתחם נקי הכולל עמדות חיטוי וניקוי, נייר וסבון, פחי אשפה ומים נקיים
שר הבריאות ח”כ יעקב ליצמן: “פעלנו בכל דרך כדי לאפשר קיום חלוקת קמחא דפסחא, דווקא בשנה זו ובימים אלו בהם רבים מרגישים את המצוקה הכלכלית, נדרשת חמלה, רגישות והתחשבות.
“הגדרות החוק מחייבות את מארגני החלוקה ועל הציבור לשתף פעולה באופן מלא, כדי שנוכל לקיים את מצוות החג מבלי להיפגע ולפגוע בזולת, שלא תצא מצווה הבאה בעבירה”.