כדורי שוקולד – מצרכים לכ-30-25 כדורים:
350+50 גרם אגו שוקולד צ’יפס מריר 60% מוצקי קקאו
25 גרם חמאה מלוחה רכה
100 גרם (1/2 מיכל) שמנת חמוצה
1/2 מיכל שמנת מתוקה להקצפה
50 גרם (1/2 כוס) אגוזי לוז קלויים קצוצים גס (לא חייבים)
2 כפות ליקר בטעם תפוז – קואנטרו (אופציה לשידרוג)
לציפוי:
300 גרם אגו שוקולד צ’יפס מריר 60% מוצקי קקאו
ההכנה:
1. ממיסים 350 גרם אגו שוקולד צ’יפס עם החמאה בקערה מעל סיר עם מים חמים (בן מארי) על אש נמוכה, או במיקרוגל.
2. בקערה קטנה מערבבים את השמנת החמוצה עם השמנת המתוקה, מוסיפים לשוקולד המומס ומערבבים יחד. מוסיפים את 50 גרם השוקולד צ’יפס שנותרו (לא מומסים) ואת האגוזים והליקר. שוטחים את התערובת בתבנית מרופדת ביריעת פלסטיק נצמד. מכסים ביריעת הפלסטיק ומצננים במקרר כחצי שעה, עד שהתערובת מתקשה ונוחה לעבודה בידיים
3. בעזרת כף מחלקים את התערובת לכדורים ובעזרת ידיים מכוסות בכפפות חד-פעמיות יוצרים מהם 30-25 כדורים בגודל אחיד, כ-1/2 2 ס”מ. מצננים במקרר.
4. להכנת הציפוי, ממיסים את 300 גרם השוקולד צ’יפס מעל אמבט מים.
5. בעזרת מזלג טובלים כל כדור בשוקולד המומס ומניחים על רשת מתכת. כשהציפוי עדיין נוזלי אפשר ליצור על הכדורים דוגמת שתי וערב בעזרת מזלג. מצננים כשעה במקרר לפני ההגשה. הכדורים נשמרים היטב במקרר לזמן ממושך.