כל התהפוכות שעברו על הציבור הישראלי בשבועיים האחרונים לא שינו הרבה את מפת המנדטים, כפי שהיא משתקפת בסקר ‘מאגר מוחות’ שנערך השבוע עבור “ישראל היום” ו־”i24NEWS”.
מהסקר עולה כי לו הבחירות היו נערכות היום, היתה כחול לבן שומרת על מעמדה כמפלגה הגדולה ביותר בכנסת, ואף עולה ל־36 מנדטים – שלושה יותר ממה שיש לה בכנסת הנוכחית. הליכוד מקבל 34 מנדטים, לעומת 32 בפועל.
ש”ס מקבלת בסקר 8 מנדטים ויהדות התורה – 7. ימינה בראשות השר נפתלי בנט מקבלת 8 מנדטים. בסך הכל גוש הימין מתחזק לעומת כוחו הנוכחי ומגיע ל־57 מנדטים.
בגוש השמאל מקבלת העבודה־גשר־מרצ 8 מנדטים והרשימה המשותפת – 13. ישראל ביתנו בראשות אביגדור ליברמן יורדת ל־6 מנדטים.
עוצמה יהודית לא עוברת את אחוז החסימה ומקבלת אחוז תמיכה בודד.
הסקר בחן את מידת הביטחון בהצבעה על פי מגזרים ועל פי מפלגות: המפלגה שבה שיעור הבטוחים הגבוה ביותר היא יהדות התורה: 79% מבוחריה אמרו כי יצביעו עבורה בוודאות. ש”ס שנייה עם 65% ודאות. המפלגה עם שיעור המתלבטים הגבוה ביותר היא ימינה: רק 28% מאלה שאמרו שבכוונתם להצביע לה, בטוחים בוודאות שאכן זה יהיה הפתק שישלשלו לקלפי.
ומה לגבי שיעור הביטחון במימוש זכות ההצבעה? גם כאן מובילה יהדות התורה עם 83% מבוחריה, שאמרו שיבואו לממש את זכותם בוודאות. הליכוד עם 60% ודאות ואילו כחול לבן עם 66% ודאות.
המפלגה עם שיעור הוודאות הנמוך ביותר היא ישראל ביתנו. רק שליש מבוחריה אמרו שיגיעו בוודאות לקלפי לממש את זכותם.
בשאלת ההתאמה לראש הממשלה ממשיך נתניהו להוביל: 47% אמרו כי הוא המתאים ביותר. 39% אמרו כי בני גנץ הוא המתאים לכהן בתפקיד.
לגבי תוכנית טראמפ, דעותיו של הציבור חצויות. לשאלה האם ישראל צריכה לאמץ את התוכנית כולה, 35% השיבו בחיוב. 31% אמרו שלא. 34% אמרו כי הם לא יודעים.
לגבי החלק בתוכנית העוסק בהחלת הריבונות על בקעת הירדן ויישובי יו”ש: 32% אמרו כי יש לעשות זאת עוד לפני הבחירות. 23% אמרו כי יש לספח אולם רק אחריהן. 20% בלבד אמרו כי אין לספח כלל ואילו 25% אמרו שאינם יודעים.
הסקר נערך בקרב 506 נשאלים המהווים מדגם מייצג של האוכלוסייה הבוגרת בישראל. הטעות הסטטיסטית היא 4.4% לכאן או לכאן.
הסקר נערך על ידי מאגר מוחות – מכון מחקר וייעוץ בינתחומי בע”מ, בניהולו של פרופ’ יצחק כ”ץ, בשיטות מדעיות מקובלות. זהו סקר משולב (טלפוני + פאנל אינטרנטי) שנערך בתאריכים 6.2.2020-5.2.2020, בקרב מדגם הסתברותי מייצג של 506 איש, שהוא מדגם מייצג של האוכלוסייה הבוגרת בישראל (גילי 19 ומעלה). המדגם מאפשר הסקת מסקנות ברמת ביטחון של 95%, עם טעות דגימה של 4.4%.