“פתטיים וקנאים”: ג׳ארד קושנר ‘שוחט’ את אהוד אולמרט ואבו מאזן

יועצו וחתנו של טראמפ מגיב על שיתוף הפעולה של ראש הממשלה לשעבר ויו"ר הרשות הפלסטינית נגד 'תוכנית המאה': "מעבירים ביקורת על מי שמנסה לפתור את הסכסוך אחרי שהם לא הצליחו"
חרדים 10
י"ב שבט התש"פ / 07.02.2020 01:52

ג׳ארד קושנר, חתנו ויועצו של הנשיא טראמפ, הגיב הערב (חמישי) על הצהרתם המתוכננת של ראש הממשלה לשעבר אהוד אולמרט ויו”ר הרשות הפלסטינית אבו מאזן – במסגרתה התכוונו לצאת נגד תוכנית המאה.

על פי דיווח של יונה לייבזון בחדשות 12, קושנר אמר בשיחה עם כתבים: “יש הרבה אנשים שניסו לעשות את זה ונכשלו וזה כמעט פתטי שהם מעבירים ביקורת על מאמץ של אנשים אחרים לנסות ולהשיג הסכם. זה מגיע מהרבה קנאה שהם לא יכלו לעשות את זה בעצמם”.

“אם אתה באמת מעוניין לעשות שלום אז אתה צריך לעודד מאמצים של אנשים אחרים לנסות ולעשות שלום במקום לנסות לעשות כותרות כשאתה לא רלוונטי ולהתערב במצב כדי לקבל תשומת לב”, תקף. “להרבה מהאנשים האלה הייתה הזדמנות לפתור את הסכסוך והם נכשלו”.

בנוסף אמר קושנר כי אבו מאזן אחראי לאירועי האלימות האחרונים בישראל.

“אני חושב שיש לו אחריות, הוא קורא לימי זעם בתגובה ואמר את זה אפילו לפני שהוא קרא את התוכנית. הוא דחה את התוכנית עוד לפני שראה אותה. אני חושב שהוא הופתע מכמה שהתכנית הייתה טובה וביצר את עצמו בעמדה נגדית עוד לפני שהתוכנית פורסמה‎”.

הוא הוסיף: “יש היסטוריה ארוכה של ההנהגה הפלסטינית שמשלמת למשפחות של טרוריסטים ומציתה אינתיפאדות כשהפלסטינים לא מקבלים מה שהם רוצים”, הוסיף קושנר, “אני חושב שהקהילה הבינלאומית כבר קצה ועייפה בהתנהלות הזו. אם אתה רוצה שתהיה לך מדינה, אתה צריך להוכיח שיש לך יכולת למדינה מתפקדת. ואנשים שמוכנים להקמת מדינה לא קוראים לימי זעם ומעודדים את האנשים שלהם לאלימות אם הם לא מקבלים את מה שהם רוצים”.

לקראת הדיון על תכנית השלום במועצת הביטחון של האו”ם בשבוע הבא, סיפר קושנר: “דיברתי עם הרבה אנשים שהיו מעורבים בעבר בתהליך ואנשים שהבנתי שבאמת רוצים להשיג פתרון – הם פנו אלינו באופן פרטי ונתנו לנו פידבק על התוכנית. אנשים שיוצאים באופן פומבי ומתנגדים לתכנית שהייתה להם הזדמנות ונכשלו אני רואה בזה הבעת זלזול”.

“ביקשנו מחברות המועצה להסתכל על המסמך ובלי דעות קודמות להגיד ביושר: ‘אם הייתם ישראל, לאיזה עוד פשרות טריטוריאליות הייתם מסכימים? אם הייתן בנעליה נוכח המצב הבטחוני והיסטוריה של טרור, איזה עוד פשרות היא יכולה לעשות בנוסף כדי ליצור הסכם שלום?’.

“צריך בסוף את שני הצדדים אבל לא נצליח אם נמשיך לעשות בדיוק את מה שעשינו בעבר”.

 

הדפס כתבה

תגובות

הוסף תגובה חדשה
אין תגובות