דג פורל בפסח? • עוד מתכון מנצח ל-8 סועדים

תמי גיל
|
ט' ניסן התשע"ד / 08.04.2014 21:21
עוד מתכון מנצח לדג פורל • והפעם: כשהוא ממולא בפטריות • המתכון ממטבחו של השף יניב פרטוש תמיר ל’דגי הדן’

חומרים (מתכון ל-8 סועדים):

2 דגי   פורל  בינוניים

2-3 כפות מיץ לימון

150 גרם פטריות טריות

מלח ופלפל לבן

1 כף שמן חמניות או שמן תירס

1 בצל קצוץ

1 כף מיץ לימון

1/3 כוס יין לבן

1/4 כוס חלב דל שומן 1%

1 כפית מחוקה עמילן תירס

1/2 כפית אבקת מרק בטעם עוף (פרווה)

קורט סוכר

2 כפות שקדים קלויים קצוצים

אופן ההכנה:

• שוטפים היטב את הדגים, מנגבים במגבת נייר,  מטפטפים את מיץ הלימון מבפנים ומבחוץ,  ומשהים 5-6 דקות.

• בינתיים מנקים את הפטריות, פורסים לפרוסות דקות, מתבלים במלח ופלפל לבן, מערבבים ומשהים למשך 3-4 דקות. יוצקים את השמן לסיר רחב מאד, שיכיל את הדגים בשלמותם. מחממים, מוסיפים את הבצל  ומאדים על אש בינונית עד שיתרכך.

• ממלאים את הדגים בפרוסות הפטריות ומניחים על הבצל המאודה. יוצקים את מיץ הלימון ואת היין, מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה מאד 1-0-12 דקות.

• יוצקים את החלב לקערית, בוללים בו את עמילן התירס, מוסיפים את אבקת המרק והסוכר ובוחשים היטב.

• יוצקים את התערובת על דגים, ומטלטלים את הסיר, כדי שהרוטב יתערבב היטב בציר הדגים מבלי לפורר את הדגים.

• מביאים אל סף רתיחה ומוציאים מיד מן האש.

• בעזרת כף שטוחה  מוציאים את הדגים בזהירות ומניחים על צלחת הגשה מוארכת.

• יוצקים עליהם את הרוטב  וזורים את השקדים הקצוצים.

• מומלץ להגיש לצד תפוחי אדמה מבושלים או אפויים.