דג פורל בפסח? • עוד מתכון מנצח ל-8 סועדים
חומרים (מתכון ל-8 סועדים):
2 דגי פורל בינוניים
2-3 כפות מיץ לימון
150 גרם פטריות טריות
מלח ופלפל לבן
1 כף שמן חמניות או שמן תירס
1 בצל קצוץ
1 כף מיץ לימון
1/3 כוס יין לבן
1/4 כוס חלב דל שומן 1%
1 כפית מחוקה עמילן תירס
1/2 כפית אבקת מרק בטעם עוף (פרווה)
קורט סוכר
2 כפות שקדים קלויים קצוצים
אופן ההכנה:
• שוטפים היטב את הדגים, מנגבים במגבת נייר, מטפטפים את מיץ הלימון מבפנים ומבחוץ, ומשהים 5-6 דקות.
• בינתיים מנקים את הפטריות, פורסים לפרוסות דקות, מתבלים במלח ופלפל לבן, מערבבים ומשהים למשך 3-4 דקות. יוצקים את השמן לסיר רחב מאד, שיכיל את הדגים בשלמותם. מחממים, מוסיפים את הבצל ומאדים על אש בינונית עד שיתרכך.
• ממלאים את הדגים בפרוסות הפטריות ומניחים על הבצל המאודה. יוצקים את מיץ הלימון ואת היין, מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה מאד 1-0-12 דקות.
• יוצקים את החלב לקערית, בוללים בו את עמילן התירס, מוסיפים את אבקת המרק והסוכר ובוחשים היטב.
• יוצקים את התערובת על דגים, ומטלטלים את הסיר, כדי שהרוטב יתערבב היטב בציר הדגים מבלי לפורר את הדגים.
• מביאים אל סף רתיחה ומוציאים מיד מן האש.
• בעזרת כף שטוחה מוציאים את הדגים בזהירות ומניחים על צלחת הגשה מוארכת.
• יוצקים עליהם את הרוטב וזורים את השקדים הקצוצים.
• מומלץ להגיש לצד תפוחי אדמה מבושלים או אפויים.
תגובות
אין תגובות