חברת שופרסל – הבעלים של רשת ‘יש חסד’ במגזר החרדי – מתמודדת על מכרז של שירות בתי הסוהר לאספקת מוצרים ומכירתם לאסירים בקנטינות.
מדובר בפעילות ייחודית, המחייבת העסקת סוהר במחסן הליקוט, העברת הסחורה במכונת שיקוף ואספקה במשאית ייעודית לבתי הסוהר.
אלא שלחרדים 10 נודע, כי זכייה במכרז צפויה לסבך את ‘שופרסל’ עם החרדים, משום שעל הזכיין להפעיל עמדות מכירה בשבתות וחגים, במהלכן מתקיימים ביקורי משפחות.
במכרז נאמר: “המפעיל מתחייב, כי החל ממועד ההפעלה ובמשך כל תקופת ההתקשרות, לרבות תקופת ההארכה, יתפעל באופן שוטף מערך מרכזי מכר למבקרים בשב”ס, בימים ובשעות בהם מתקיימים ביקורי משפחות, לרבות בסופי שבוע בחגים ובשבתות”.
החברה יכולה אמנם להעביר את הפעילות הזו לגורם חיצוני, אך עדיין כלל הפעילות נמצאת תחת אחריותה.
הפעילות בבתי הסוהר כוללת 28 קנטינות לאסירים, 21 נקודות מכירה למבקרים,26 נקודות מכירה לסוהרים, 30 בתחנות משטרה, 7 בבסיסי מג”ב ו- 300 מכונות אוטומטיות.
המועד האחרון להגשת הצעות במסגרת המכרז הוא 3 בפברואר.
האם, במידה ושופרסל תזכה במכרז, יוכרז חרם על רשת ‘יש חסד’ כפי שקרה בפרשת ‘שפע שוק’?
נזכיר, כי ב-2006 רכשה ‘קבוצת אלון’ בראשה עמד אז איש העסקים דודי ויסמן, את רשת AM:PM ב-143 מיליון ש”ח. לאחר הרכישה הורה ויסמן להפסיק מכירת מזון לא כשר בסניפי הרשת, אך סניפיה נותרו פתוחים בשבת.
בעקבות כך נאלץ ויסמן להתמודד עם חרם חרדי – בהובלת חסידי גור – על עסקיו, ובהם רשת ‘שפע שוק’ שפעלה במגזר החרדי.
בסופו של דבר, בעקבות החרם, נאלץ ויסמן לסגור את רשת ‘שפע שוק’ ובמקומה פתח את רשת ‘זול בשפע’, אך גם היא נחלה כישלון. הרשת פעלה תחת הפסדים גדולים, אך ויסמן התעקש להחזיק אותה כדי להראות שאינו מתקפל מול החרם.
בערב ראש השנה העניק ויסמן ראיון ל’כלכליסט’, בו התייחס לפרשת החרם החרדי נגד רשת ‘שפע שוק’ שהייתה בבעלותו.
הוא נשאל בראיון: איך זה שרשת מרכולי ה־24/7,AM:PM, משגשגת דווקא בבעלות איש העסקים מוטי בן־משה החרדי?
ויסמן השיב: “היום, כשהבעלים של הרשת הוא אדם דתי, נפתחים סניפים חדשים בכל פינה בתל אביב – וכולם פתוחים בשבתות. בתקופתי תקפו אותי חלק מהחרדים, בהובלת חסידות גור, על רקע הפתיחה בשבת. כנראה שחסידות גור נותנת היתר מיוחד לאנשי שלומה, שומרי השבת, לחלל את השבת”.
משופרסל סירבו להגיב על פניית חרדים 10.