מצרכים:
2 בצלים בינוניים
4 גזרים
3 בטטות
אופציה חתיכת דלעת / דלורית
אופן ההכנה:
• יש לקצוץ 2 בצלים בינוניים ולטגן עד להזהבה
• לחתוך 4 גזרים לעגולים גסים ולהוסיף לסיר
• לחתוך לריבועים 3 בטטות בינוניות ולהוסיף אותן לסיר
• ניתן להוסיף גם חתיכה של דלעת/ דלורית.
• לטגן את כל הרכיבים יחד עם הבצל
• לכסות הכל עם מים רותחים ולהביא לרתיחה
• להנמיך לאש קטנה ולבשל עד להתרככות הירקות.
• יש לתבל במלח, פלפל ובאבקת מרק. לטעום ולתקן טעמים.
• לאחר שהמרק והירקות התבשלו. להמתין, שהמרק יתקרר מעט ולטחון בבלנדר ידני עד למרקם קטיפתי.
• מומלץ להגיש לצד המרק פניני קרקר דגנים בטעם שאתם אוהבים.