הצעת פטנט לארוחת צהרים: קציצות ברוטב תוניסאי

תמי גיל
|
כ"ד תמוז התשע"ד / 22.07.2014 12:42
מי אמר שאת חייבת לטחון את העוף ולעבוד קשה כדי להכין ממנו קציצות? קחי הצעת פטנט: קני אריזת קציצות עוף מוכנות, בשלי על פי מתכון הרוטב התוניסאי הבא – והגישי • באדיבות נורית קריב מ”עוף טוב”

לא משנה מאיזה עדה אתם – קציצות ברוטב תוניסאי הן פשוט מנה מקרבת לבבות.

oftov recipes , photo dan perez styling nurit kariv

המרכיבים:

שמן לטיגון

1 בצל פרוס

2 פלפלים חריפים פרוסים

2 גזרים פרוסים

1 תפוח אדמה פרוס

1 כף פפריקה מתוקה

1 כף רסק עגבניות

1 כפית תבלין קציצות

1 כפית כורכום

מלח

1 אריזה קציצות עוף בנוסח תוניסאי מ 100%- רכיבים טבעיים של “עוף טוב” / קציצות קלאסיות מהודו משובח מ 100%- רכיבים טבעיים של ‘הוד לבן’

1 גבעול סלרי עם העלים

אופן ההכנה

מחממים שמן בגובה כ 1/2- ס”מ במחבת רחבה. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא זהוב. מוסיפים את הפלפלים, הגזרים ותפוח האדמה.

• מוסיפים את הפפריקה ומערבבים. מערבבים את רסק העגבניות עם כ 1/2- כוס מים בקערית ומוסיפים למחבת. מתבלים בתבלין קציצות, כורכום ומלח.

• מבשלים עד שפרוסות תפוח האדמה מתחילות להתרכך. מוסיפים קציצות עוף בנוסח תוניסאי מ 100%-רכיבים טבעיים של “עוף טוב” ומניחים מעליהן גבעול סלרי עם העלים. מכסים את הסיר ומבשלים 12 דקות נוספות. אם יש צורך, אפשר להוסיף עוד מעט מים במהלך הבישול. בודקים ומתקנים תיבול לפי הטעם.

• מומלץ להגיש מעל קוסקוס.