החומרים:
5 כוסות קמח
1 כפית סודה לשתייה
1 כוס סוכר
2/3 כוס שמן
4 ביצים
1 כוס דבש
1 כף קינמון
1 כף קפה נמס
החומרים לציפוי הלבן:
1 כוס אבקת סוכר
3-4 כפות מים רותחים .
הוראות ההכנה:
• מכניסים קמח סוכר סודה לשתייה קינמון וקפה לקערת הלישה ומערבבים.
• מוסיפים ביצים שמן ודבש, לשים עד קבלת בצק אחיד.
• בידיים לחות מעצבים כדורים קטנים בגודל אגוז ומניחים בתבנית אפיה מרופדת בנייר אפייה במרחק זה מזה, כי הדובשניות מתפשטות במשך האפייה.
• אופים בתנור שחומם ל-180 מעלות במשך 10 דקות.
מכינים את הציפוי הלבן:
• שמים את אבקת הסוכר בקערה ומוסיפים את המים הרותחים. מערבבים היטב עד שמתקבל רוטב לבן ומבריק.
• אופציית ההברשה – מברישים את הדובשניות בציפוי הלבן בעודן חמות במברשת ומשאירים בתבנית עד להתקררות מלאה.
• אופציית הזיגוג – מעבירים את האייסינג לשקית זילוף ומזגזגים פסים על גבי הדובשניות.
• אופציית המריחה – מורחים בכף כמות נדיבה של אייסינג על כל דובשנייה.
לאחר ההתקררות שומרים את הדובשנית בקופסה אטומה או שומרים מקפיאים.
•
ציפוי האייסינג של הדובשניות מתקשה לאחר ההתקררות, תורם לשמירה על טריות הדובשניות, ומעניק ציפוי קריספי ומתוק שמשתלב נפלא עם רכות הדובשנייה.
ישנן שלוש אופציות לזיגוג האייסינג. בחרו את הרצוייה לכם.
דרגת קושי קלה, משך הכנה 30 דקות, כמות 70 -60 דובשניות.
כוס = 240 מל’.
• ליאורה כהן – שפית מקצועית, אירועים, סדנאות בישול ואפייה