לתפריט חג עשיר: מתכון לכדורי אורז מטוגנים במילוי בשר ותירס
מרכיבים:
אורז: 3 כוסות אורז הודי בסמטי מאסטר שף
3 כוסות מים
1/4 כוס קורנפלור
1 כפית מלח
רוטב:
1/2 כוס רוטב סויה מאסטר שף
1/4 כוס רוטב טריאקי מאסטר שף
1/2 כפית ג’ינג’ר קצוץ
1/2 כפית שום קצוץ
מלית:
1 כף שמן
250 גרם בשר בקר טחון
1/4 כפית מלח
קורט פלפל שחור
1/2 בצל, חתוך לקוביות קטנות
1 כוס תירס שימורים של מאסטר שף
1 כף קורנפלור
1 כף מים
שמן לטיגון
הברשה:
1/2 כוס רוטב סויה מאסטר שף
3 כפות רוטב טריאקי מאסטר שף
הגשה:
רוטב צ’ילי
חופן עירית קצוצה
אופן הכנה:
מכינים את האורז: שמים בקערה את כל המרכיבים, מערבבים, מכסים, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-12 דקות, או עד שכל המים נספגים, והאורז רך ודביק. מכבים את האש ומשאירים לנוח ל-10 דקות. מערבבים היטב ומשאירים בצד.
מכינים את הרוטב: מערבבים בקערית את כל המרכיבים ומשאירים בצד.
מכינים את המלית: מחממים את השמן במחבת, מוסיפים את הבקר, מתבלים ומטגנים תוך ערבוב כ-3 דקות, עד שהוא מחליף את צבעו. מוסיפים את הבצל, מערבבים וממשיכים לטגן עד שהוא נהיה שקוף. מוסיפים את התירס ומקפיצים כדקה. מוסיפים את הרוטב ומערבבים היטב.
מערבבים בקערית את הקורנפלור והמים ומוסיפים את התערובת למחבת. מערבבים היטב וממשיכים לבשל עד שהרוטב מתחיל להסמיך. מכבים את האש.
מכינים את הכדורים: מרפדים קערה בקוטר כ-12-14 ס”מ בניילון נצמד. מניחים בתחתית הכלי 2 כפות אורז ובעזרת הידיים רטובות מצמידים אותו לדפנות הקערה לשכבה אחידה.
מניחים במרכז כ-1/2 כף מהמלית וסוגרים את הניילון עם האורז שמסביב למלית לשקית הדוקה. מהדקים ומקנים לשקית האורז צורת כדור. מורידים את הניילון וממשיכים עם יתר המצרכים.
מחממים שמן במחבת ומטגנים את הכדורים (3-4 בכל סבב) מכל הצדדים עד שהם מתחילים להזהיב. הופכים בעזרת מלקחיים.
מברישים את המשולשים בתערובת הסויה והטריאקי, מפזרים את העירית ומגישים עם רוטב צ’ילי בצד.
צילום: נמרוד סונדרס
תגובות
אין תגובות