שותים 4 כוסות? • כמה עיצות איך תישארו צלולים

תמי גיל
|
ט' ניסן התשע"ד / 09.04.2014 20:19
תופעת חוסר הצלילות וכאבי הראש שנגרמים כתוצאה משתיית יין מוגברת מעסיקה את טובי אנ”ש וחובבי היין וצצה כל שנה מחדש לקראת ליל הסדר • אז איך מתמודדים?

ספרו על רבי יהודה בר עילאי, שהיה שותה 4 כוסות יין בליל הסדר והיה “חוגר את צדעיו”- קושר בד על הראש עד חג השבועות, מכאבי הראש שנגרמו לו על ידי היין.

מי מאיתנו לא רוצה לסיים את אכילת האפיקומן כשהוא צלול לגמרי? לצבי סקייטס, מיינני יקב מודיעין, יש כמה רעיונות מעניינים עבורכם:

כוס ראשונה –

חשוב לדעת כי לא מומלץ לשתות יין על בטן ריקה.

אך מכיוון שבליל הסדר הכוס הראשונה היא לפני האכילה, נחפש יין רך שאינו מלא וחזק, המחליק בקלות במורד הגרון ולא יכביד עלינו לפני האוכל.

בשלב הזה מומלץ לשתות את השיעור המינימלי ולא להרבות בשתיית יין.

כוס שנייה –

הכוס השניה באה ממש לפני הארוחה העשירה ולכן כדאי לשתות יין המעורר את התיאבון.

כוס שלישית –

הכוס השלישית נמזגת בסוף הסעודה, לאחר הבשר והעוף, לכן ממליצים ביקב מודיעין על יין דומיננטי ועוצמתי המתאים ללוות את הסעודה.

כוס רביעית –

בהגיע הכוס הרביעית, החותמת את האכילה ומסיימת את הערב, רצוי לשתות יין קינוח בעל סיומת ארוכה או יינות בסגנון פורט, שישאירו אותנו עם טעם טוב בפה.

ולסיום ממליץ היינן:

במשך הסעודה, שתו מים בין כוס לכוס. מים הם גורם ממתן שיכול לבלום את השפעת שתיית היין על הגוף. המים מדלדלים את כמות האלכוהול שבקיבה ומאטים את השפעתו.

הימנעו משתיית מוגזים, קולה, סודה ויינות נתזים.

שתו את היין לאט, בלגימות מדודות. כך תיהנו מאיכות היין וטעמו באופן נכון ולא תחושו במעמסתו.

 אם אחרי כל זה אתם עדיין סובלים מכאבי ראש, אל תמהרו לקחת אספירין, הסתפקו בוויטמין C או B6 המשככים את ההאנג אובר ועוזרים לספיגת האלכוהול בצורה נכונה.