פחות מחודש לבחירות: מסקר של אתר ‘וואלה’ ומכון מדגם בראשות מנו גבע עולה כי תמונת המנדטים אינה משתנה דרמטית ולבנימין נתניהו עדיין אין 61 מנדטים בגוש הימין-חרדים.
עם זאת, ישראל ביתנו נחלשת במנדט אחד לעומת הסקר הקודם ומקבלת 9 מנדטים לעומת 10 לפני כשבועיים.
מהסקר עולה, כי למרות פרשת חקירת ההדלפות והמתיחויות בצמרת, כחול לבן שומרת על כוחה עם 30 מנדטים, ואף מתחזקת במנדט לעומת סקר קודם, אך עדיין רחוקה במנדט אחד מהליכוד – שנשאר יציב בהובלה עם 31 מנדטים.
גם יו”ר ימינה, איילת שקד, לא נפגעה מהפרסום ב’הארץ’, ומפלגתה נותרה יציבה עם 11 מנדטים, בדיוק כמו בסקר קודם.
לפי הסקר, אם הבחירות היו מתקיימות היום, גוש הימין-חרדים היה עומד על 57 מנדטים:
הליכוד – 31, ימינה – 11, יהדות התורה – 8 וש”ס – 7.
שתי המפלגות הנוספות בימין – זהות של משה פייגלין ועוצמה יהודית – לא עוברות את אחוז החסימה, אך עדיין זוכות לאחוז הצבעה שמעל 2%.
זהות עם 2.8% ועוצמה יהודית עם 2.0% מה שמעמיד בסכנה מאות אלפי קולות של מצביעי ימין.
גוש השמאל-ערבים עומד על 54 מנדטים: כחול לבן – 30, הרשימה המשותפת – 11, המחנה הדמוקרטי – 7, העבודה-גשר עם 6.
ישראל ביתנו, שחתמה על הסכם עודפים עם מפלגת השמאל כחול לבן, נחלשת במנדט אחד ל-9, אך ממשיכה להיות לשון מאזניים שמונעת הקמת ממשלת ימין.
מהסקר, שנערך בקרב 510 משיבים בפאנל אינטרנטי וטלפוני, עולה כי הפרסומים של השבוע האחרון בתקשורת על המתיחויות בכחול לבן וגם על מאמציה של שקד להשתלב בליכוד לא השפיעו מאוד על דעת הקהל.
ברקע הפרסומים שיו”ר כחול לבן, בני גנץ, שכר חברת חקירות כדי להילחם בהדלפות – הסקר בחן את מידת התמיכה בהמשך שיתוף הפעולה של חוסן לישראל, יש עתיד, ותלם אחרי הבחירות.
המשיבים נשאלו אם לאור הפרסומים הם תומכים בפיצול המפלגה אחרי הבחירות: 38% מהמשיבים בציבור הכללי אמרו שכחול לבן צריכה להישאר מפלגה אחת, 26% סבורים שהיא צריכה להתפצל, ו-36% השיבו שאינם יודעים.
בקרב מצביעי המפלגה ומי שמגדיר את עצמו כמרכז שמאל יש תמיכה גבוהה יותר בהמשך השותפות של המפלגה: 57% אמרו שהמפלגה צריכה להישאר מפלגה אחת אחרי הבחירות, ורק 12% אמרו שהיא צריכה להתפצל, ואילו 31% השיבו “לא יודע”.
מהסקר עולה עוד כי כלל הציבור חלוק בנוגע לפרסום נגד איילת שקד בעיתון הארץ: כ-38% מהמשיבים אמרו שהם מאמינים לפרסום, בעוד 40% אמרו שהם אינם מאמינים לו.
בתוך מחנה הבוחרים של שקד, לעומת זאת, היא זוכה לאמון גבוה יותר – 47% ממצביעי הימין אמרו כי הם אינם מאמינים לפרסום, ורק 34% אמרו שהם מאמינים.
בתמונת מראה, מצביעי השמאל לא קנו את הכחשותיה של שקד ומהסקר עולה כי 50% מהם מאמינים להצעה שהוצעה לכאורה בשם שקד לראש הממשלה, ורק 31% לא מאמינים.
מזמין הסקר: וואלה! NEWS
עורך הסקר: מדגם ייעוץ ומחקר
מועד איסוף הנתונים: 20 באוגוסט 2019 ב-13:00 עד 21 באוגוסט 2019 ב-10:00
אוכלוסיית המחקר: מדגם מייצג של כלל האוכלוסייה בישראל בגילי 18 ומעלה
מספר המתבקשים להשתתף: 3,630
מספר המשיבים בפועל: 510
טעות הדגימה המרבית: 4.4%+
שיטה סטטיסטית: הסקר בוצע בשיטות סטטיסטיות מקובלות
שיטת הדגימה: דגימת שכבות
אופן ביצוע הסקר: טלפוני + אינטרנטי