רכיבים:
2 קופסאות שימורי נתחי טונה בהירה פילטונה
1 חבילה בצק עלים
3 כפות שמן זית
תרסיס שמן
1 בצל לבן יבש גדול קצוץ
2 בטטות
1 כף רסק עגבניות
1 פלפל חריף ירוק בינוני קצוץ
מלח ופלפל שחור לפי הטעם והצורך
אופן הכנה:
• מבשלים את הבטטות עד שנעשות רכות ויוצרים מחית.
• מטגנים בשמן זית את הבצל והפלפל החריף עד שהם מזהיבים.
• מוסיפים את הטונה של פילטונה, מחית הבטטות ורסק העגבניות, מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם ומבשלים לצמצום הנוזלים עד ליצירת מרקם אחיד של המלית.
• מורידים מהאש וממתינים כ-10 דקות שהמלית תתקרר
• חותכים את בצק העלים לריבועים, ממלאים אותו במלית ומקפלים ליצירת בורקס משולש.
• מורחים ביצה מעל כל בורקס ומפזרים שומשום מעליהם.
• משמנים קלות בתרסיס שמן נייר אפייה ע”ג תבנית ואופים ב-180 מעלות למשך כ-15 דקות או עד שהבורקסים משחימים.