“השנה חובה לקלף את תפוחי העץ” • ומה רשת הרולדה?
החומרות מחשש לחמץ בפסח מתחדשות מידי שנה: אם בשנים אחרונות החלו להקפיד על סבונים ושמפו כשרים לפסח, השנה גילו בעיה חדשה, שעד כה לא דובר בה – הרשת שמעל גבי בשר הרולדה.
בד”ץ העדה החרדית וכשרות הרב לנדא פרסמו כי בדקו השנה את כשרות הרשת, וכי חומרי הגלם מהם היא מיוצרת אינם חמץ.
החומרה של קילוף פירות וירקות נהוגה מזה דורות בחוגים שונים, אך הבוקר מתפרסמת מודעה בארבעת היומונים החרדיים גם מטעם כשרות הגר”י אפרתי: “השנה חובה לקלף את תפוחי העץ בפסח”.
הבעיה בתפוחי העץ, לפי המודעה הבוקר, היא בעיה שהתחדשה במיוחד בשנה זו. במודעה נכתב: “בהרבה מקהילות ישראל נהגו לקלוף תפוחי עץ לפני השימוש בחג הפסח, והדברים במשנה תוקף לחג הפסח השתא שיש הרבה תפוחי עץ עם משיחה של דונג, כנהוג מיבוא מחו”ל”.
בתחום הכלים החד-פעמיים, הנמכרים כיום בצרכניות החרדיות רק בכשרות בד”ץ לפסח, יש הטוענים כי הם ללא חשש חמץ. ראש מחלקת כשרות בתעשיה וחרושת ברבנות הראשית לישראל, הרב חגי בר-גיורא, פרסם ממצאי בדיקות שערך בנושא. מהבדיקה עולה, כי ברובם המוחלט של הכלים החד-פעמיים אין כל חשש להימצאות חמץ, ואין צורך לחפש הכשר מיוחד לפסח – למעט בנייר אפייה ובכוסות נייר.
תגובות
אין תגובות