“את ראש הנחש צריך לרוצץ” • השמאל מרוצה, הימין זועם

שרי רוט
|
י"ז תמוז התשע"ד / 15.07.2014 00:41
ליברמן ובנט יצביעו נגד הפסקת אש • יו”ר הבית היהודי: “יש לנו עם חזק שאומר להנהגה: ‘תעשו מה שצריך בשביל לגמור את זה'” • סלומינסקי: “חבל שאין לנו כיפת ברזל שיכולה ליירט את ההססנות של הממשלה”

הפסקת אש עליה החליטה ממשלת ישראל גורמת לתסיסה בציבור, כפי שהדבר בא לידי ביטוי ברשתות החברתיות, אבל גם בקרב הפוליטיקאים מימין. בשמאל, לעומת זאת, מרוצים.

ח”כ שלי יחימוביץ’ בירכה את החלטת הקבינט לאשר את הסכם הפסקת האש עם חמאס. “זהו סיום טוב והגיוני למבצע מוצלח ומדוד, שבו גם צה”ל וגם החברה הישראלית הפגינו חוסן, עוצמה ולכידות. ראש הממשלה נתניהו הפגין קור רוח ואחריות במבצע זה, וטוב שלא נגרר אחרי איומיהם ותביעותיהם של השרים בנט וליברמן. כעת, אחרי הפגנת העוצמה הישראלית, יש לשוב אל שולחן המשא ומתן עם הרשות הפלסטינית ולחתור להסדר מדיני”.

ראש האופוזיציה ויו”ר מפלגת העבודה ח”כ יצחק הרצוג הביע תמיכה בהסכם הפסקת האש. “לצערי, נתניהו לא ניצל את שנות השקט שניתנו לו כדי להביא להסדר מדיני והגיע הזמן שנפסיק עם הלופ האינסופי הזה, ונבין שהפתרון היחיד שישמור על ביטחון ישראל הוא הסדר מדיני ארוך טווח”.

בראיון לחדשות 2, אמר שר הכלכלה נפתלי בנט: “לא צריך הפסקת אש אלא כיבוי אש. במשך שבוע חמאס יורה מאות רבות של רקטות. אנחנו כותשים את חמאס, אבל דווקא בגלל זה ובגלל שהם מבודדים זו הזדמנות לשנות סיטואציה בכדי שלא נגיע שוב לאותו מצב”.

בנט הוסיף: “כל האופציות על השולחן. אני מפעיל הרבה מנופים בקבינט. לא אצא מהממשלה כי זה יהיה פרס לחמאס. כרגע אנחנו במצב נדיר – 40 אלף לוחמים הכי טובים בעם ישראל מוכנים, העם אומר לנו לפתור את הבעיה ואנחנו יכולים לפתור את זה.

“זו תהיה טעות לסיים כמו עופרת יצוקה. זה יהיה אסון…יש תכניות שהצגתי בקבינט. הצבא יכול לדרוס את חמאס. יש לנו עם חזק שאומר להנהגה: ‘תעשו מה שצריך בשביל לגמור את זה’ ולא לחזור על זה עוד פעם ועוד פעם”.

בנט הצביע נגד ההסכם כשעלה להצבעה בקבינט. גם שר החוץ אביגדור ליברמן התנגד להצעה המצרית.

השר אורי אריאל בעקבות החלטת הקבינט: “החלטת הקבינט היא טעות אסטרטגית ודומה לבניית מסילת רכבת בלי לסלול את הקילומטר האחרון. ההתרסקות במקרה כזה היא בלתי נמנעת. לאף אחד אין ספק שזה רק שאלה של זמן עד שיחזרו הטילים על ישראל.

“את ראש הנחש צריך לרוצץ ולא לתת לו לנוח ואין ספק שתושבי ישראל יצטערו על חוסר היכולת המדינית לקבל הכרעה אמיצה שכזו.”

יו”ר ועדת הכספים, ח”כ ניסן סלומינסקי, אמר: “ממשלת ישראל צריכה להתנצל בפני תושבי המדינה על חוסר אומץ ועל כך שנצטרך בעוד שנה או שנתיים לעבור את אותו הדבר. חבל שאין לנו כיפת ברזל שיכולה ליירט את ההססנות של הממשלה”.

סגן שר החינוך אבי וורצמן אמר: “הפסקת אש בזמן הנוכחי מראה על חולשה של הממשלה. אני קורא לשרי הקבינט לא לתת יד לטעות הזאת. בתנאים אלו יש להתנגד להפסקת האש שטובה לחמאס ורעה לישראל. אנחנו תושבי הדרום עם אורך רוח עד להכרעת חמאס. הפסקת אש עכשיו תייצר מערכה גדולה יותר כנגד אזור הדרום והמדינה כולה ושיגור עוד טילים בעוד שנה”.

סגן שר הבטחון דני דנון (הליכוד), אמר בעקבות הדיווחים, כי הפסקת אש בין ישראל לחמאס תהווה מכה קשה להרתעה הישראלית.

יו”ר ועדת הפנים של הכנסת, ח”כ מירי רגב, הגיבה: “אני קוראת לראש הממשלה שלא להסכים להפסקת אש, ולהגיע להכרעה צבאית שתחליש את החמאס באמצעות פעולה מהאוויר, מהים ומהיבשה. חלון הזדמנויות זה לא יחזור על עצמו, וכל הפסקת אש עם חמאס תאפשר לו לחזור לכוחו”.

​ח”כ יוני שטבון (הבית היהודי) אמר בתגובה להפסקת האש כי “כל עוד לבני ולפיד בקבינט, נגזר על תושבי הדרום לחיות באיום מתמיד. ישראל העניקה לחמאס במו ייאושה את תמונת הניצחון שחיפש. זו טעות אסטרטגית שתעלה לנו במחיר דמים. בפני טרור לא מתרפסים, טרור מרסקים”.

שטבון הוסיף כי “הגיע הזמן לחזור לממשלה הטבעית של המחנה הלאומי עם המפלגות החרדיות. ממשלה כזו תדע לקבל את ההחלטות הנכונות”.

ראש עיריית שדרות לשעבר אלי מויאל מתנגד אף הוא להסכם הפסקת האש בשלב הזה של מבצע ‘צוק איתן’: “אם לזה התכוונה ממשלת ישראל כשאמרה ‘לתת מכה לחמאס’, ההיסטוריה תשפוט אותה כשקרנית”, אמר בריאיון לחדשות 2. “זה יתפוצץ לנו מתישהו בפנים”.