האם מסעדה שפתוחה בשבת תזכה לתעודת כשרות מהרבנות הראשית?

יוסף גרינבוים
|
כ"ז סיון התשע"ט / 30.06.2019 15:48
מועצת הרבנות הראשית הזמינה את בעלי מסעדת ‘באב אל ימן’, המגישה אוכל כשר ופתוחה בשבת ללא חילול שבת, שביקשה תעודת כשרות מהרבנות וסורבה, כדי לדון בערעור שהגיש • בעל המסעדה: מקווה שזהו צעד ראשון ופורץ דרך

מועצת הרבנות הראשית זימנה את בעלי מסעדת ‘באב אל-ימן’, יהונתן ודעי, לדיון בערעור שהגיש בעקבות סירובה של הרבנות להעניק לו תעודת כשרות.

לפני מספר שבועות הוגשה עתירה לבג”צ על ידי תנועת נאמני תורה ועבודה, בשמו של ודעי, בו נדרשת הרבנות לנמק מדוע לא תעניק תעודת כשרות למסעדה הירושלמית, הפתוחה בשבתות ללא חילול שבת – ועובדת באותו מודל בו עובדים בתי המלון בישראל בשבתות.

כיום מגישה המסעדה אוכל כשר ופותחת את שעריה בשבת, ללא חילול שבת: האוכל מוכן מראש ומחומם על פלטות שבת והתשלום נגבה לפני או אחרי השבת, בדיוק כפי שנעשה בבתי המלון בארץ ובמסעדות כשרות רבות ברחבי העולם.

“העובדה שהרבנות מסרבת לתת תעודת כשרות למסעדה תמוהה ואינה הגיונית”, אומר יהונתן ודעי. “אם בתי מלון יכולים לקבל תעודת כשרות – מדוע אנחנו לא? אני מקווה כי הזימון לדיון בערעור הוא צעד ראשון ופורץ דרך, בדרך לקבלת תעודת כשרות למסעדה. אני קורא לרבנות לעשות את הדבר הנכון ולחזק בכך את ערכי השבת”.