האם מסעדה שפתוחה בשבת תזכה לתעודת כשרות מהרבנות הראשית?

יוני גרין
30 ביוני 2019    אין תגובות
**FILE**An Israeli man prepares food at the soup kitchen of Rabbi Yishayahu Pinto's charity organization in the southern Israeli city of Ashdod, on March 14, 2011. Photo by Yaakov Naumi/Flash90. **YATED NEEMAN & KIKAR SHABAT & KOOKER OUT** FILE** *** Local Caption *** ????? ? ??? ? ???? ?? ? ?? ?????? ????? ? ??? ????? ? ?? ????? ??? ???? ??? ????? ???? ???? ???? ???? ??? ????? ??????? ???? ?????? ????? ??????
צילום: 
Yaakov Naumi/Flash90

מועצת הרבנות הראשית זימנה את בעלי מסעדת 'באב אל-ימן', יהונתן ודעי, לדיון בערעור שהגיש בעקבות סירובה של הרבנות להעניק לו תעודת כשרות.

לפני מספר שבועות הוגשה עתירה לבג"צ על ידי תנועת נאמני תורה ועבודה, בשמו של ודעי, בו נדרשת הרבנות לנמק מדוע לא תעניק תעודת כשרות למסעדה הירושלמית, הפתוחה בשבתות ללא חילול שבת - ועובדת באותו מודל בו עובדים בתי המלון בישראל בשבתות.

כיום מגישה המסעדה אוכל כשר ופותחת את שעריה בשבת, ללא חילול שבת: האוכל מוכן מראש ומחומם על פלטות שבת והתשלום נגבה לפני או אחרי השבת, בדיוק כפי שנעשה בבתי המלון בארץ ובמסעדות כשרות רבות ברחבי העולם.

"העובדה שהרבנות מסרבת לתת תעודת כשרות למסעדה תמוהה ואינה הגיונית", אומר יהונתן ודעי. "אם בתי מלון יכולים לקבל תעודת כשרות - מדוע אנחנו לא? אני מקווה כי הזימון לדיון בערעור הוא צעד ראשון ופורץ דרך, בדרך לקבלת תעודת כשרות למסעדה. אני קורא לרבנות לעשות את הדבר הנכון ולחזק בכך את ערכי השבת".

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram