המשטרה תפצה נער בן 16 בסכום של 12 אלף שקלים, לאחר שנעצר באלימות רבה לפני כחצי שנה בירושלים – זאת במסגרת הסדר פשרה בין הצדדים.
בנוסף פתחה המשטרה “בבדיקה לעניין התנהלות השוטרים הנטענת בתביעה”, בה נכתב כי השוטרים פעלו באלימות, וכן מסרו גרסאות שקריות לאירוע, שלא עולות בקנה אחד עם הנראה בסרטון שצילם הנער.
לאחר המעצר האלים שוחרר הנער, לאחר שבית המשפט לנוער קבע כי מדובר במעצר שבוצע שלא כדין.
הנער תבע את משטרת ישראל בגין המעצר האלים, שהתרחש לעיני העוברים והשבים ברחוב, ובכתב התביעה אשר הגיש עו”ד מנשה יאדו מארגון חוננו הודגש: “לב ליבה של התביעה מתועד למעשה בהחלטת השחרור ממעצר, בה קבע ביהמ”ש למעצרים כי התובע ישוחרר לאלתר ממעצר שלא כדין שביצעה נגדו משטרת ישראל”.
בהמשך נכתב כי הנער היה נתון תחת צו מנהלי אשר כלל מעצר בית לילי בבית הוריו בירושלים. שוטרים מתחנה בירושלים ביצעו ביקורות מידי לילה בבית המשפחה בכדי לוודא שהתובע אכן מקיים את הצו, מה שגרם לבני המשפחה סבל רב.
בנסיבות המעצר המדובר, חרגו השוטרים בצורה קיצונית וחמורה מגדרי המותר בחוק.
לפני כחצי שנה ביצעו שתי שוטרות ביקורת בביתו של הנער על מנת לוודא כי הוא מקיים את תנאי מעצר הבית הלילי המנהלי בו היה נתון. השוטרות ביקשו ממנו להציג תעודת זהות, אך כיוון שמדובר בקטין, לא היתה ברשותו כזאת.
לאחר התלהמות בלתי נעימה עזבו השוטרות את המקום, ללא מעצר.
למחרת בבוקר הגיעו שתי ניידות לבית משפחת הנער, והשוטרים ביקשו כי הנער יצא אליהם. בסרטון שצילם הנער ניתן לשמוע בבירור כי לאחר שיצא לרחוב ופגש בשוטרים, אחת השוטרות אמרה לו: “אתה עצור בגין תקיפת שוטר”.
לאחר מכן הסתערו השוטרים על הנער “באופן משולח כל רסן ונטול כל הצדקה, היכו אותו, הורידו אותו למדרכה, אזקו אותו וגררו אותו לניידת, והכל ברחוב לעיני אביו שנכנס להיסטריה ולעיני עוברי אורח וילדים המומים”, כמפורט בתביעה.
מאוחר יותר מסרו השוטרים הודעות שקריות לביהמ”ש, לפיהן הם הודיעו לקטין כי הוא מעוכב ולא עצור, ורק בגלל האלימות שהפגין הקטין הוחלט לעצרו. אולם, כאמור, הסרטון מוכיח אחרת.
בסיכום העוולות נכתב כי מדובר בעוולות של תקיפה, מעצר שווא, תרמית, ועוולה חוקתית לחוק יסוד כבוד האדם וחירותו, והקטין תבע את המשטרה בגין הנזקים שנגרמו לו, הן נזקים פיזיים והן נפשיים.
כאמור, בהסדר פשרה שנחתם בין הצדדים הוחלט כי המשטרה תפצה את הנער ב-12 אלף שקלים, וכן תפתח בבדיקה לגבי התנהלות השוטרים באירוע.
עו”ד מנשה יאדו: “הצגנו ראיות ברורות לפרקליטות שהביאו לכך שניצחנו את התביעה הזו בתוך שלושה חודשים בלי שהמדינה התגוננה בכלל. במקביל הם נעתרו לדרישותינו להיות מעודכנים בהליכים שנוקטת המשטרה ביחס לשוטרים שפגעו בתובע.
“אנו נעקוב אחר ההליכים האלה כדי לראות שזה לא נגמר בתשלום פיצויים על חשבון משלם המיסים, אלא שגם ננקטים צעדים מתאימים נגד השוטרים שביצעו את העוולות והעבירות במעצר, בתקווה שיהיה פה גם צדק ברמה הכספית וגם צדק ברמה המשמעתית והציבורית”.
ממשטרת ישראל נמסר בתגובה: במסגרת ניהול התיק הגיעו הצדדים להסכם פשרה שקיבל תוקף של פסק דין, במסגרתו שולמו פיצויים בסך 12,000 ש״ח לשלושת התובעים. משטרת ישראל פתחה בבדיקה לעניין התנהלות השוטרים ותשקול את צעדיה בהתאם לממצאי הבדיקה.