59 לגוש הימין – בלי ליברמן: העבודה ומרצ על גבול חסימה

הבחירות לכנסת ה-22: הליכוד מתחזק ל-36 מנדטים, כחול לבן נחלשת ל-34 • ליברמן מזנק ל-8, הימין החדש מקבלת 5 מנדטים, אבל רק 4 לאיחוד הימין • יהדות התורה ושס מאבדות מנדט כל אחת • מרצ והעבודה בסכנת הימחקות מהמפה, עם 4 מנדטים לכל אחת I אז מי יוכל להרכיב ממשלה?
חרדים 10
כ"ט אייר התשע"ט / 03.06.2019 01:47

האתגר הגדול של נתניהו: העובדה כי הבחירות לכנסת ה-22 יתקיימו לאחר שישראל ביתנו סירבה להצטרף לקואליציה, מחייבת את ראש הממשלה להשיג רוב קואליציוני של מפלגות הימין – ללא ישראל ביתנו.

זהו קרב לא פשוט: בבחירות לכנסת ה-21 זה נגמר עם 60 לימין ללא אביגדור ליברמן ובבחירות לכנסת ה-20 עם 61. מנדטים לימין, ללא ליברמן.

מסקר ‘ישראל היום’ ומכון ‘מאגר מוחות’ בהנהלת פרופ’ יצחק כץ, הפותח את מערכת הבחירות 2019 ב’, עולה כי הליכוד ושאר מפלגות הימין שעוברות את אחוז החסימה, ללא ליברמן, מקבלות 59 מנדטים בלבד.

אם זו תהיה התוצאה הסופית בבחירות, הרי שהמערכת הפוליטית תחזור לאותה נקודה שבה הסתיימו הבחירות האחרונות: פלונטר שלא ברור איך ניתן לצאת ממנו.

ואלה תוצאות הסקר: הליכוד: 36 מנדטים, יהדות התורה – 7, ש”ס – 7, הימין החדש – 5 מנדטים, איחוד מפלגות הימין עם 4 מנדטים בלבד.

במחנה הנגדי, אליו מצטרף הפעם ליברמן, שלא מצטרף לממשלה בראשות נתניהו, התוצאות הן: כחול לבן – 34 מנדטים, העבודה על סף אחוז החסימה עם 4 מנדטים. ישראל ביתנו מזנקת ל־8, מרצ גם היא על סף אחוז החסימה עם 4 מנדטים, והסיעות הערביות – תע”ל־חד”ש – 6, ורע”ם־בל”ד 5 מנדטים.

מתי טוכפלד, הפרשן הפוליטי של ‘ישראל היום, מציין, כי אחת השאלות המעניינות של הבחירות הקרובות היא מידת ההשתתפות ואחוז ההצבעה – מאחר שאזרחי ישראל חשים כי כבר מילאו את תפקידם והלכו לקלפי רק לפני כמה חודשים.

למרות שעדיין מוקדם לקבוע, נראה כי גם הפעם, כמו בפעם הקודמת, מחנה השמאל נחוש יותר להגיע לקלפיות לעומת מצביעי מפלגות הימין. גם מצביעי המפלגות החרדיות הביעו נכונות רבה יותר להגיע פעם נוספת לקלפי, וכן מצביעים שהשיבו בסקר כי בכוונתם להצביע לישראל ביתנו.

בשאלת ההתאמה לראשות הממשלה אין הרבה חדש: נתניהו מוביל עם 47%, אחריו גנץ עם 33%.

נתון נוסף מעניין בסקר הוא כי 11% מכלל הנשאלים אמרו כי יצביעו למפלגה אחרת מזו שהצביעו לה בסיבוב הראשון בחודש אפריל.

הסקר נערך בהשתתפות 525 אזרחים בעלי זכות הצבעה המהווים מדגם מייצג של האוכלוסייה הבוגרת בישראל. הטעות הסטטיסטית היא 4.3%.

הדפס כתבה

תגובות

הוסף תגובה חדשה
אין תגובות