חג הקרטופלאך: כמה תפוחי אדמה מייצרים וכמה אוכלים? כל הנתונים

במדינות האיחוד האירופי סך הצריכה לנפש בשנה נאמד בממוצע בכ-70 ק"ג תפוחי אדמה, הישראלי הממוצע צורך בשנה כ-40 ק"ג בלבד • וגם כמה מילים על זן לבן, זן אדום ומה שבניהם
שייע קליין
ט"ו אייר התשע"ט / 20.05.2019 13:35

ל”ג בעומר הוא חג תפוחי האדמה בישראל, שהופכים מדי שנה למאכל המרכזי של המדורות השונות.

לקראת ל”ג בעומר מפרסם משרד החקלאות שורה של נתונים על תפוחי האדמה במדינת ישראל – ובהשוואה למתרחש בעולם.

הייצור העולמי של תפוחי האדמה, עומד כיום על כ-380 מיליון טון בשנה.

בראש הטבלה ממוקמת סין, הנחשבת למובילה בענף, ומייצרת כ-95 מיליון טון. לעומתה, מדינת ישראל מייצרת כ-522 אלף טון תפוחי אדמה בשנה בלבד.

כ-242 אלף טון מתוך התוצרת המקומית, הם לצריכה הישראלית, כ-54 אלף טון כחומר גלם לתעשייה, כ-23 אלפי טון משמשים כזרעי תפוח אדמה ליבול הבא וכ-204 אלפי טון הם לייצוא, המהווים כ- 42% מסך כמויות היצוא של ירקות מישראל.

איפה אנחנו ביחס לשאר העולם?

בעוד שבמדינות האיחוד האירופי סך הצריכה לנפש בשנה נאמד בממוצע בכ-70 ק”ג, הישראלי הממוצע צורך בשנה כ-40 ק”ג תפוחי אדמה.

בחלק ממדינות אירופה כגון פולין, בריטניה, הולנד ובלגיה הצריכה לנפש אף מגיעה לכ-100 ק”ג בשנה.

בחלוקה גסה מרבית תפוחי האדמה הנמכרים ברשתות השיווק, נחלקים לשני סוגים: תפוחי אדמה לבנים ואדומים. אולם, מומחי משרד החקלאות חילקו את הענף ל-10 זנים אשר שכיחים ביותר ברשתות השיווק.

5 מהזנים הללו בעלי קליפה אדומה: דזירה, קנברה, רודאו, מוצארט ורוזנה; ו-5 נוספים בעלי קליפה לבנה: סיפרה, מונדיאל, ווינסטון, ואלור, ויואלדי.

בישראל, רבים מהצרכנים מעדיפים דווקא תפוח אדמה אדום, שמחירו בממוצע נאמד בכ-4 שקלים לק”ג, תלוי בצבע תפוח האדמה וכן בזן שלו.

לצד הזנים שהוזכרו, ישנם זני גורמה שבדרך כלל קטנים יותר וטעימים במיוחד.

זנים אלו נמכרים בארץ כיום בכמויות קטנות בלבד ומשווקים בעיקר בשוקי היצוא.

הדפס כתבה

תגובות

הוסף תגובה חדשה
אין תגובות