אש: לצד ה'קאטוצ'קעס' במדורה - מתכון חם לפוייקה בשר ותבלינים

שרי רוט
22 במאי 2019    אין תגובות
צילום: 
הדס ניצן

מצרכים:

2 ק"ג בשר גולש חתוך לקוביות

5-6 תפו"א חתוכים

3 בטטות חתוכות

3 גזרים חתוכים

2 קישואים חתוכים

4 בצלים חתוכים גס

2 ראשי שום חתוכים גס

8 פטריות שיטקי מיובשות

2 יח' לימון פרסי לבן

5-6 כפות תערובת תבלינים לפויקה (תערובת המכילה כמון, כורכום, פפריקה, קורנית, פטרוזיליה ועוד)

1 כוס אורז

2 ליטר מים

1/2 כוס רוטב צ'ילי רוטב

1 כוס יין אדום או בירה לפי בחירה

מלח

אופן ההכנה:

מניחים את הסיר על האש ונותנים לו להתחמם עם מעט שמן.

צורבים היטב את הבצל, השום והבשר עם תערובת התבלינים להשחמה.

מוסיפים את כל הירקות.

מכסים את הכל בנוזלים ומבשלים למשך כשעתיים.

מידי פעם יש לבדוק שיש בסיר מספיק נוזלים.

לאחר כשעתיים מוסיפים את האורז ונוזלים לפי הצורך ומשאירים על האש למשך כחצי שעה נוספת.

המתכון באדיבות "חוות דרך התבלינים" בבית לחם הגלילית. את התבלינים ניתן להשיג באתר ובמרכז המבקרים
 צילומים: הדס ניצן
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram