“רויטל, העם ידע על החמגשיות ועל צוללות, ולמרות הכל, זה מה שבחר” I צפו
למי יילך תיק המשפטים? נשאלה ח”כ לשעבר רויטל סוויד – מקום 9 ברשימת ‘העבודה’, שהתקצצה ל-6 מנדטים בלבד, בתכנית ‘קלמן וסגל’ ב’כאן’.
סויד: “אני חושבת, איך שזה נראה, זה לא הערכה, אלא אני הולכת לפי מה ששומעים, כנראה יריב לוין. ראש הממשלה כנראה לא יוותר על התיק הזה ולא יעביר אותו לאחת מהשותפות הקואליציוניות שלו. ואני רוצה לומר משהו על כל המגמה של הכנסת הבאה והממשלה הבאה: זו הולכת להיות ממשלה שאנחנו עוד נתגעגע לאיילת במשרד המשפטים ולבנט במשרד החינוך”.
המראיינת, ליאת רגב: יריב לוין קיצוני יותר מאיילת שקד?
סויד: “חד משמעי, אני מכירה הרי את יריב, יודעת מהן התפיסות שלו”.
המראיינת: אם, באיזה אופן המינוי שלו ישרת את התיקים של נתניהו?
סויד: “את יודעת משהו? אני לא אכנס לזה אם אמנון אברמוביץ’ התבדח או שלא, נניח לזה. אבל בואי נאמר ככה. אנחנו נמצאים במצב שהוא מאד מסוכן לדמוקרטיה! אנחנו נמצאים במצב שבו יש לנו שר משפטים שמה שהוא רוצה לעשות זה להחליש רשות – את הרשות השופטת, שחייבת להיות עצמאית מאד! זו ממש סכנה.
“כשאני שומעת את סמטורטיץ’ שאומר שהם יחוקקו את פסקת ההתגברות תוך 60 יום, הרי זה חוק שהוא כל כך רציני וכל כך משמעותי, ואם אתה בא אליו בניקיון כפיים ובאמת רוצה להסדיר משהו, אתה לא עושה את זה ב-60 יום. זה רק מראה שאנחנו רוצים לעשות פה פגיעה במערכת המשפטית, וזה מה שנתניהו עושה, ויריב לוין ישרת אותו”.
שרי רוט: “אבל מה לעשות שרוב העם בחר בדיוק בדברים מהם היא פוחדת. תראי, בבחירות האלו עמדו לבחירה כשכל העם יודע את כל פרשיות השחיתות, והחמגשיות והצוללות והחמורות והקלות. ואנחנו רואים את התוצאות”.
המראיינת: אז מה בעצם את אומרת?
שרי: “אני אומרת שבדמוקרטיה, כמו בדמוקרטיה, אם רוב העם רוצה – אז רוב העם רוצה. מה לעשות”.
המראיינת: אם רוב העם רוצה את נתניהו בשלטון זה אומר שצריכה להיות פגיעה במערכת המשפט?
שרי: “תראי. רוב העם ידע ששר המשפטים הבא יהיה או איילת שקד, או יריב לוין או סמוטריץ’. ידע שאם הוא יתן לגוש הימין את כוחו, לא תהיה רויטל סויד שרת המשפטים”.
רויטל סויד מתקוממת.
שרי: “אבל זו הדמוקרטיה! את רוצה להחליף את העם?”
אמיר אוחנה: “אני מסכים חלקית עם רוויטל. יש סכנה לדמוקרטיה”.
המראיינת: אתה אומר את זה?
שרי: תיק התקשורת הלך לך…
אוחנה: (מחייך)…”אבל הסכנה היא לא מכיוונו של יריב לוין ולא מכיוונו של בצלאל סמוטריץ’ אלא מכיוונם של המשפטנים שהחליטו שהם צריכים לנהל את המדינה. וזה אנטי דמוקרטי! משום שמי שצריך לקבוע ולהוביל ולומר מהם הכללים זה הציבור באמצעות נבחריו. ויש לנו כאן, כבר שנים, עוד לפני המהפכה השיפוטית, עוד מאז 1979 שאני יכול לצטט פסקי דין של השופט אהרן ברק, שהחליטו שלמרות שהם לא נבחרים על ידי הציבור הם ישלטו. ואנחנו צריכים לעשות סדר ולומר למשפטנים, חבר’ה, אתם אחד משלוש רשויות, יש שופטים בירושלים, יש גם מחוקקים בירושלים!”
תגובות
אין תגובות