חולי ציליאק? תשלמו יותר. מנתונים שמפרסמת המועצה הישראלית לצרכנות עולה, כי מחירם של מוצרי מזון ללא גלוטן, גבוהים בכ-400% ממוצרים דומים רגילים. •
כחלק מבדיקות סל מוצרי הצריכה הבסיסיים שעורכת המועצה הישראלית לצרכנות אחת לשבוע, נבדק השבוע הפער בין מחירם של מוצרי מזון “רגילים”, עם גלוטן, למוצרים זהים אך ללא גלוטן,. והנתונים מפתיעים: בעוד שעל בסקוויט פתי בר רגיל תשלמו בממוצע 2.40 ש”ח ל100 גרם, הרי שמחירו של בסקוויט ללא גלוטן הוא בממוצע 12.90 ש”ח, פער של 438%. בפילוח לרשתות השיווק נמצא כי ברשת קו אופ נמצא המחיר הוא היקר ביותר 15.30 ש”ח, וברשת אושר עד הזולים ביותר לבסקוויט ללא גלוטן 10.90 ש”ח. לחם ללא גלוטן של חברת בראל עולה בממוצע 19.08 ש”ח, לעומת לחם לבן שיעלה 5.11 ש”ח בלבד.
מוצר נוסף שנבדק הוא הקרונפלקס, המחיר הזול ביותר של קרונפלקס תלמה הוא 1.59 ש”ח ל100 גר’, ברשת רמי לוי. לעומת זאת, קורנפלקס ללא גלוטן יעלה בממוצע 4.25 ש”ח ל-100 ג’, פער של 168%. כשהיקרים ביותר הם רשת ביג זול עם 5.38 ש”ח ל100 גרם קורנפלקס ללא גלוטן והזולים הם ברשת אושר עד – 3.18 ש”ח ל-100 גרם.
אנשים רבים, הסובלים ממחלת הצליאק ומרגישות לגלוטן נאלצים להשתמש רק במוצרים נטולי גלוטן, וכאמור נאלצים גם לשלם הרבה יותר, אפילו על פרוסת הלחם.
במועצה הישראלית לצרכנות, שואלים בעקבות הנתונים הללו, האם לא הגיע הזמן להכניס גם את מוצרי המזון הבסיסים ללא גלוטן לסל המוצרים שבפיקוח?
לבינתיים, מה שיש לנו בנושא, אלו הם הרבה סימני שאלה בנושא, ללא תשובה ומענה.