הסיפור הדרמטי של הטיטאניק מגיע לארץ בתערוכה מרהיבה
ב- 15 באפריל 1912, טיטאניק, הספינה הגדולה בעולם טבעה לאחר התנגשות בקרחון כשעל סיפונה 1500 נוסעים, כתוצאה מכך השתנה האמון בעולם ביכולותיה של הטכנולוגיה המודרנית. 102 שנים לאחר הטביעה, מגיעה לישראל התערוכה המציגה את יופייה יוצא הדופן של האנייה, חדריה, האולמות, חדרי האוכל ועוד, לצד שברים וחפצים שנשלו מלב ים, יחד עם ממצאים נוספים המוצגים כעת לראווה ומאפשרים למבקרים לחוות את המציאות שבה חיו נוסעי הספינה, רגע לפני ההתנגשות הקטלנית שהפכה לסמל.
התערוכה תוכננה עם דגש על הסיפורים האגדיים והאנושיים של ספינת הפאר ונוסעיה תוך הצגת חפצים שנמשו מהאוקיאנוס והסיפור שמאחוריהם. המבקרים בתערוכה נשאבים במהירות אחורה בזמן לשנת 1912. עם הגעתם לתערוכה מקבלים המבקרים העתק מדויק של כרטיסי העלייה לסיפון ספינת הטיטאניק, ומתחילים את המסע הכרונולוגי של החיים על ספינת הטיטאניק. הם נעים לאורך מבנה הספינה, חווים את החיים על הסיפון עד לרגע ההתנגשות, דרך לחיצת כפות ידיהם כנגד הקרחון בו התנגשה האנייה, תוך למידה על אינספור סיפורי גבורה ואנושיות. דרך הממצאים שנמצאו, הם יתפעלו מהחוויה המחודשת ותחושת ההבטחה ששרתה על האנייה. בגלריה לזכר הנספים, המבקרים ייקחו את כרטיסי העלייה לספינה ויבדקו בקיר הזוכרים אם נוסעיהם או חבריהם שרדו או נספו בתאונה הימית הגדולה ביותר שידע העולם באותה התקופה.
חברת “טיטאניק RMS” קיבלה את הזכות לחלץ שרידים על ידי בית המשפט הפדרלי בארצות הברית בשנת 1994 ושלחה שמונה משלחות מחקר ושימור שמצאו למעלה מ 5500 פריטים.
במהלך 15 השנים האחרונות , למעלה מ-25 מיליון אנשים ראו את התערוכה במוזיאונים הגדולים בעולם ועכשיו, לאחר משא ומתן שנמשך כשלוש שנים הצליחו חברת הדרן וחברת הליקון מופעים להביא לישראל את התערוכה המוצגת במקסידום במרכז הירידים, תל אביב עד כ”ו מנחם אב תשע”ד, 23 באוגוסט 2014.
תגובות
אין תגובות