מרכיבים:
למרנג:
5 חלבונים
200 גרם סוכר לבן
200גגם אבקת סוכר
קורט מלח
כף קקאו
מוס שוקולד:
1 שמנת מתוקה
180 גרם שוקולד מריר
ושמנת מתוקה (להקצפה עם הגנאש)
‾
אבקת קקאו לעיטור
אופן ההכנה:
מרנג:
מקציפים חלבונים מלח וסוכר לקצף יציב מאוד– מקפלים עם אבקת הסוכר
ונוצרת בלילה יציבה
מעבירים לשק זילוף ומזלפים 2 עיגולים בצורת ספירלות
וכמה פסים ארוכים לאורך כל תבנית האפייה, מפדרים באבקת קקאו.
אופים במשך שעתיים עד 3 שעות עד שהמרנג יבש לגמרי ומוכן.
•
מכינים את מוס השוקולד יוצרים גנאש בעזרת כמות אחת של שמנת מתוקה ושוקולד.
מקררים לילה שלם.
מקציפים את המיכל שמנת מתוקה ומוסיפים לגנאש השוקולד שנח לילה במקרר.
•
הרכבת העוגה:
מניחים בסיס אחד של מרנג ומעליו מורחים מוס שוקולד.
מעל מניחים עוד בסיס ומורחים את מוס השוקולד הנותר ומיישרים את השוליים.
את פסי המרנג האורכים שזילפנו ואפינו, שוברים למקלות בגודל אחיד ומתחילים להדביק אותם על העוגה.
–
“מתוק מהלב” הוא סטודיו מקסים, נעים וחוויתי ביהוד שאליו מגיע כל מי שרוצה ללמוד אפייה או כל מי שרוצה לשפר את יכולת האפייה שלו. המקום שם דגש על מקצועיות, יצירתיות, שימוש בטכניקות חדישות וחומרי הגלם הטובים ביותר. הקורס מתקיים בקבוצות קטנות או בזוגות, בליווי צמוד של ניצה יצחק. לאחרונה יצרה ניצה בנוסף קורס דיגיטלי אינטרנטי שבו היא מגלה את כל הסודות הכי שמורים מעולם הקונדיטוריה.