מרכיבים:
4 נתחי סלמון ללא העור במשקל של 200 גרם כל אחד.
200 מ”ל רוטב סויה
200 גרם סוכר חום
400 מ”ל מיץ תפוזים
100 מ”ל יין לבן
אופן הכנה:
• בסיר קטן יש לאחד את רוטב הסויה, הסוכר, והיין הלבן.
• לחמם רק עד שהסוכר נמס לגמרי. לקרר ולערבב היטב ביחד עם מיץ התפוזים.
• יש להניח את נתחי הסלמון בקופסה או מגש עם דופן גבוהה ולשפוך מעל את רוטב התפוזים.
• להשרות את הסלמון ל-4-12 שעות.
• לחמם תנור אפייה לחום גבוהה כ-250 -300 מעלות.
• לסדר את נתחי הסלמון על מגש אפייה עם שוליים גבוהים ולשפוך מעט מהמשרה עד ל-1/4 גובהו של הסלמון.
• להכניס לתנור לאפייה של 6-15 דקות, עד שהסלמון מוכן. להיזהר שהרוטב לא ישרף. אם יש צורך ניתן להוסיף עוד מעט רוטב, תוך כדי האפייה.
אפשר להגיש עם אורז לבן ופטריות מוקפצות.