לכבוד סעודת פורים • מתכון קל להכנה: סלמון ברוטב סויה ותפוזים

שרי רוט
17 במרץ 2019    אין תגובות
צילום: 
גליה אבירם

מרכיבים: 

4  נתחי סלמון ללא העור במשקל של 200 גרם כל אחד.

200  מ"ל רוטב סויה

200  גרם סוכר חום

400  מ"ל מיץ תפוזים

100  מ"ל יין לבן

אופן הכנה:

• בסיר קטן יש לאחד את רוטב הסויה, הסוכר, והיין הלבן.

• לחמם רק עד שהסוכר נמס לגמרי. לקרר ולערבב היטב ביחד עם מיץ התפוזים.

• יש להניח את נתחי הסלמון בקופסה או מגש עם דופן גבוהה ולשפוך מעל את רוטב התפוזים.

• להשרות את הסלמון ל-4-12 שעות.

• לחמם תנור אפייה לחום גבוהה כ-250 -300 מעלות.

• לסדר את נתחי הסלמון על מגש אפייה עם שוליים גבוהים ולשפוך מעט מהמשרה עד ל-1/4 גובהו של הסלמון.

• להכניס לתנור לאפייה של 6-15 דקות, עד שהסלמון מוכן. להיזהר שהרוטב לא ישרף. אם יש צורך ניתן להוסיף עוד מעט רוטב, תוך כדי האפייה.

אפשר להגיש עם אורז לבן ופטריות מוקפצות.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram