העונש הוחמר: מביים החטיפה באזור חברון נשלח ל-9 חודשי מאסר
בית המשפט המחוזי בירושלים החמיר הבוקר (רביעי) את עונשו של ניב אסרף שביים את חטיפתו באזור חברון בערב פסח לפני כארבע שנים, וגזר עליו תשעה חודשי מאסר בפועל.
על חברו של אסרף, ערן נגאוקר, שסייע לו בביום החטיפה, נגזרו שישה חודשי עבודות שירות.
בכך קיבל בית המשפט המחוזי את הערעור שהגישה הפרקליטות על קלות העונשים שנגזרו על השניים בבית משפט השלום – שם נגזרו שישה חודשי עבודות שירות על אסרף ושלושה חודשי עבודות שירות על נגאוקר.
ביצוע העונש עוכב למשך חודש, לצורך שקילת בקשת רשות ערעור לבית המשפט העליון.
השופטים כתבו בפסק הדין: “נסיבות המקרה, שהן אחד השיקולים בקביעת מתחם עונש הולם, חריגות ביותר וחמורות ביותר. מעשיהם של המשיבים, שהעמידו בסכנה את אנשי כוחות הביטחון שנאלצו לחפש באזור מסוכן, נעשו מספר חודשים לאחר חטיפתם ורציחתם של שלושת הנערים ז”ל. הנסיבות החמורות מצדיקות קביעת מתחם עונש הולם העולה בחומרתו על הפסיקה הנוהגת”.
על פי כתב האישום אסרף ניסה להתחמק מתשלום חובות שצבר בהימורים בלתי חוקיים באמצעות יצירת מצג שווא לפיו נחטף בידי מחבלים וזאת במטרה לגרום לפרסום דבר ‘חטיפתו’ בכלי התקשורת באופן שיוודע לציבור וגם לבעלי חובו.
לשם קידום מצג השווא, שכנע אסרף את חברו, ערן נגאוקר, להצטרף אליו לנסיעה למערת המכפלה באמתלה שברצונו להתפלל ולתת צדקה במקום.
ב-2 באפריל 2015 נסעו השניים לקריית ארבע, שם סיפר אסרף לנגאוקר כי בכוונתו להיעלם, וזאת על רקע הפרידה מחברתו ועל מנת שהפרסום יביא לכך שחברתו תדאג לו. לאחר זמן מה בחר אסרף מקום מסתור בסמוך לכניסה לישוב.
בהתאם לתכנון, נגאוקר יצא מקרית ארבע, הגיע לנקודה שאותרה מראש בכניסה לישוב, ניגש אל שוטר ומסר לו דיווח כוזב כי חברו נעלם.
בעקבות הדיווח הופעל נוהל חירום מחשש לחטיפה, הוקפצו לאזור כוחות ביטחון רבים שכללו יחידות שונות ואמצעים שונים, הונחו מחסומים על צירים באזור והחלו סריקות בכפרים הסמוכים, תוך הטלת מגבלות על תושבי הכפרים. במספר מקרים אף התרחשו הפרות סדר כלפי כוחות הצבא שסרקו את האזור בחיפוש אחר אסרף.
כל אותה העת הסתתר אסרף, שמע סירנות ומסוק, אך לא זז ממקומו ולא התכוון להסגיר את עצמו לכוחות הביטחון.
תגובות
אין תגובות