ממשיכים להוביל בכל המדדים והקטגוריות: המרכז הרפואי ‘שמיר’ (אסף הרופא) הוכרז כמצטיין מודל התמרוץ של משרד הבריאות 2018 בתחום המרכז לרפואה דחופה – מיון כללי – בקרב מרכזיים רפואיים הגדולים בישראל עם למעלה מ- 90,000 פניות בשנה.
רכיבי המודל כללו, בין היתר, קיצור זמן ההמתנה עד לטריאז’, קיצור זמן ההמתנה עד להחלטה על אשפוז או שחרור וכן עד זמן האשפוז במחלקה אם הוחלט כך, קידום תוכניות מחשוב, עידוד הפעלת מערך לטובת המטופל ועוד.
בהנהלת בית החולים אומרים, כי הזכיה במקום הראשון בתחרות מהווה עדות נוספת להיותו של ‘שמיר’ המרכז הרפואי המקצועי והמוביל בארץ.
“תודה לצוותים הרפואיים והסיעודיים, צוות המנהלה וכוחות העזר שלנו במלר”ד שעושים לילות כימים במתן מענה רפואי מקצועי ואנושי מעולה, על אף העומס והקשיים”, מדגישים בהנהלת בית החולים.
ואם במקצועיות עסקינן, אי אפשר שלא להזכיר את הנתון המדהים שמעמיד את המרכז הרפואי ‘שמיר’ במקום הראשון בעולם (!) בכל מה שקשור למיעוט אחוזי הלידות שמתבצעות בנתיחה, על פי החישוב הבא:
מדינת ישראל עומדת על הממוצע הנמוך ביותר של אחוזי ניתוחים בילודה: 20-22%.
מחלקת היולדות של המרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא) מציגה אחוזי נתיחה נמוכים אפילו ביחס לממוצע הארצי, עם 18% נתיחה בלבד. למעשה, מחלקת היולדות ב’שמיר’ ניצבת במקום הראשון ביחס לבתי החולים האחרים בארץ באחוז הלידות הטבעיות, ובהינתן ומדינת ישראל היא המובילה העולמית בתחום, הרי שמחלקת היולדות של ‘שמיר’ תופסת את המקום הראשון בעולם (!) בלידות טבעיות.
במקביל למקצועיות הבלתי מתפשרת, ממשיך המרכז הרפואי במהפכת השירות והיחס האישי הניתנים לבאים בשעריו.
כך, לדוגמא, השבוע נחנכה במחלקת היולדות עמדת מיוחדת, “פינוקיה”, שבה מוצעים ליולדות גלידות יוקרתיות, מאפים נחשקים, מיצים טבעיים ועוד – כשההכנה מתבצעת בו במקום.
בהנהלת המחלקה מסבירים שלצד ההנאה הקולינרית מהמוצרים המשובחים, יש באופן ההכנה שלהם משום הקניית תחושת הבייתיות והאותנטיות לטובת המאושפזות, שנהנות מאיכות והשקעה בלתי מתפשרות ולא נאלצות להתפשר על “הווי מסחרי ותעשייתי” שמצוי במקומות אחרים.