מצרכים (עבור מנה 1):
1 יח’ מרנג
2 כפות רוטב תותים
3 כפות קרם מסקרפונה
4 תותים רחוצים וחתוכים לקוביות קטנות.
אופן הכנה:
• בצלחת עמוקה (מרקייה) מניחים בתחתית 3/4 מכמות רוטב התותים. מעליו שוברים את המרנג לחתיכות גדולות.
• מפזרים מעל למרנג את רוטב התותים.
• שופכים מעל רוטב התותים את קרם המסקרפונה.
• מעל לקרם המסקרפונה מפזרים את קוביות התותים ומעליהן שופכים את שארית רוטב התות.
מצרכים להכנת המרנג:
3 חלבונים בטמפרטורת החדר
קורט מלח
כפית חומץ לבן נייטרלי
כוס סוכר
אופן הכנה:
• בקערה נקייה מקציפים חלבונים עם קורט מלח וכפית חומץ בקצב איטי.
• כשמתחיל להיווצר קצף, מגבירים את מהירות ההקצפה ומוספים בהדרגה סוכר.
• מקציפים עד שהקצף לבן, מבריק וסמיך מאוד. בתבנית עם נייר אפייה מזלפים נשיקות בקוטר של 5 ס”מ או שמניחים בעזרת כפית.
• אופים כ-3 שעות ב-110 מעלות.
• לאחר 3 שעות מכבים את התנור ומשאירים את המרנג בתנור המכובה עם דלת סגורה עד לצינון מושלם של המרנג.
להכנת רוטב תות:
• 500 גרם תותים – לשטוף ולהוריד להם את העלים הירוקים.
• לחתוך כל תות לחצי. לשים בסיר עם 500 גרם סוכר לבן ו-250 מ”ל (כוס) מים.
• לבשל על אש נמוכה עד שכל הסוכר נמס והרוטב קצת מתעבה.
מצרכים להכנת קרם המסקרפונה:
250 גרם גבינת מסקרפונה
250 מ”ל שמנת מתוקה
150 גרם סוכר
קורט מלח
אופן ההכנה:
• להקציף שמנת מתוקה.
• בכלי נפרד מקציפים את גבינת המסקרפונה עם הסוכר והמלח.
• בתנועות קיפול עדינות מערבבים את השמנת המתוקה המוקצפת לתוך גבינת המסקרפונה.