אריה דרעי מעניק מתכון לסחינה - חמין מרוקאי • לא תנסו במטבח?

יוני גרין
28 בדצמבר 2018   
צילום: 
Kobi Gideon / FLASH90

מרכיבים ("אין כמויות, לפי העין"):

• 2 בצל חתוך גס

• חתיכת רגל של פרה

• בשר ראש

• בשר אסאדו ("החלק עם השומן הוא החשוב ביותר, הסוד של הסחינה זה השומן")

• גרגירי חומוס שהושרו כל הלילה

• תפוחי אדמה מקולפים וחתוכים ("זה נימוח בפה לאחר לילה שלם על הפלטה")

• תבלינים ("לפני הכל, אמא שלי ז"ל הייתה אומרת 'לכבוד שבת קודש' על כל תבלין ותבלין שהייתה זורקת לסיר"): פפריקה בנדיבות, כורכום, מלח־פלפל. יש שאוהבים להוסיף דבש או סילאן תמרים.

• חיטה

• ביצים

אופן ההכנה:

• לטגן את הבצל בסיר.

• להוסיף את הבשר על הבצל המטוגן, ו"לסגור" מכל הצדדים היטב.

• להוסיף את החומוס ותפוחי האדמה.

• לכסות במים רותחים עד לגובה אמצע הסיר ולהוסיף תבלינים.

• לשים את החיטה בשקית "קוקי". להוסיף לכל כוס חיטה 2 וחצי כוסות מים, שמן, פפריקה, פלפל שאטה גרוס ומלח. לסגור היטב ולשים בחלק העליון של הסיר.

• לבשל על אש גבוהה במשך שעה, להוריד לאש נמוכה לפחות לעוד שעתיים, ואז להעביר לפלטה.

• להוסיף את הביצים.

• לבדוק לפני שבת שנותרה כמות של מים כדי שלא יישרף בלילה על הפלטה.
 
 תוספת קישקע ("אנחנו נהיינו אשכנזים בעוונותינו"):

• בצל מטוגן קצוץ דק.

• כוס קמח.

• להוסיף מים מהחמין עם התבלינים בכמות שתהפוך את זה לבצקי.

• להוסיף מלח ולערבב היטב.

• להכניס לתוך שקית וליצור צורה של נקניק שמן.

• לסגור היטב ולהוסיף לחמין.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram