מתכננים ארוחת ערב חמה? מתכון למקלובה: אורז ועוף בסגנון אסייתי

יעל חן
|
ח' טבת התשע"ט / 16.12.2018 14:10
מותג ‘מאסטר שף’ מציע מתכון עשיר ומיוחד למקלובה של אורז ועוף עם טוויסט אסיאתי • אם אתם מתכננים לארח ובא לכם להרשים את האורחים במנה מיוחדת במינה וטעימה – המתכון הזה בשבילכם

מצרכים:

2.5 כוסות אורז בסמטי מאסטר שף

1 כפית מלח

3 כפות שמן זית

1 בצל, חתוך לקוביות

2-3 שיני שום

1/2 ס”מ ג’ינג’ר טרי, מגורד דק

1 גזר, חתוך לרצועות דקות (ג’וליינים)

3 ענפי בצל ירוק, חתוכים לטבעות דקות

3-4 נתחי פרגית, חתוכים לקוביות בגודל 3 ס”מ

2 כפות סויה מאסטר שף

3 כפות רוטב צ’ילי מתוק מאסטר שף

3 כפות טריאקי מאסטר שף

2 כפות שמן

2 תפוחי אדמה, קלופים

1/2 כוס מים רותחים

לקישוט:

כוסברה קצוצה

מקלובה

צילום: שני הלוי

אופן הכנה:

• ממלאים סיר גדול עם מים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את האורז ומבשלים חצי בישול כ-7 דקות. מסננים, מוסיפים את המלח, מערבבים ומשאירים בצד.

• מחממים את השמן בסיר כבד ומטגנים את הבצל, הג’ינג’ר והשום עד להזהבה, במשך כ-6-7 דקות. מוסיפים את הגזר, מערבבים וממשיכים לטגן עוד 3 דקות.

• מוסיפים את נתחי העוף, מערבבים ומטגנים עד שהעוף מחליף את הצבע.

• מוסיפים את התבלינים והרטבים ומערבבים.

• מוסיפים את האורז והבצל הירוק ומערבבים עד שכל הטעמים מתאחדים. מוציאים החוצה לקערה גדולה.

• פורסים את תפוחי האדמה לפרוסות בעובי 1/2 ס”מ.

• מחממים את השמן בסיר כבד ברוחב 24 ומכסים את תחתית הסיר בפרוסות תפוחי אדמה. מטגנים 3-4 דקות עד שהן מתחילות להזהיב.

• מעבירים את כל האורז והעוף לסיר, מהדקים, בעזרת כף עץ מייצרים 4-5 חורים עמוקים וממלאים אותם במים.

• מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים כ-45 דקות. מכבים את האש ומשאירים לנוח ל-10 דקות.

• לוקחים מגש עגול או צלחת גדולה, מניחים על הסיר והופכים מהר כך שהאורז ייצא בצורה מושלמת של עוגה.