מצרכים:
2.5 כוסות אורז בסמטי מאסטר שף
1 כפית מלח
3 כפות שמן זית
1 בצל, חתוך לקוביות
2-3 שיני שום
1/2 ס”מ ג’ינג’ר טרי, מגורד דק
1 גזר, חתוך לרצועות דקות (ג’וליינים)
3 ענפי בצל ירוק, חתוכים לטבעות דקות
3-4 נתחי פרגית, חתוכים לקוביות בגודל 3 ס”מ
2 כפות סויה מאסטר שף
3 כפות רוטב צ’ילי מתוק מאסטר שף
3 כפות טריאקי מאסטר שף
2 כפות שמן
2 תפוחי אדמה, קלופים
1/2 כוס מים רותחים
לקישוט:
כוסברה קצוצה
צילום: שני הלוי
אופן הכנה:
• ממלאים סיר גדול עם מים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את האורז ומבשלים חצי בישול כ-7 דקות. מסננים, מוסיפים את המלח, מערבבים ומשאירים בצד.
• מחממים את השמן בסיר כבד ומטגנים את הבצל, הג’ינג’ר והשום עד להזהבה, במשך כ-6-7 דקות. מוסיפים את הגזר, מערבבים וממשיכים לטגן עוד 3 דקות.
• מוסיפים את נתחי העוף, מערבבים ומטגנים עד שהעוף מחליף את הצבע.
• מוסיפים את התבלינים והרטבים ומערבבים.
• מוסיפים את האורז והבצל הירוק ומערבבים עד שכל הטעמים מתאחדים. מוציאים החוצה לקערה גדולה.
• פורסים את תפוחי האדמה לפרוסות בעובי 1/2 ס”מ.
• מחממים את השמן בסיר כבד ברוחב 24 ומכסים את תחתית הסיר בפרוסות תפוחי אדמה. מטגנים 3-4 דקות עד שהן מתחילות להזהיב.
• מעבירים את כל האורז והעוף לסיר, מהדקים, בעזרת כף עץ מייצרים 4-5 חורים עמוקים וממלאים אותם במים.
• מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים כ-45 דקות. מכבים את האש ומשאירים לנוח ל-10 דקות.
• לוקחים מגש עגול או צלחת גדולה, מניחים על הסיר והופכים מהר כך שהאורז ייצא בצורה מושלמת של עוגה.