אביזרים:
• שקית זילוף
• צנתר כוכב בינוני
• מחבת
• מספריים
מצרכים:
• 100 גרם חמאה
• כוס חלב
• 3 כפות סוכר
• כוס ורבע קמח מקצועי מאסטר שף
• 1 ביצה
• שמן קנולה לטיגון
לציפוי:
• קערה גדולה עם 100 גרם אבקת סוכר וכף קינמון מעורבבים
• 100 גרם מטבעות שוקולד חלב מאסטר שף
• 100 גרם מטבעות שוקולד לבן מאסטר שף
• 400 גרם קרם קוקוס מאסטר שף
ההכנה:
• מחממים בסיר חמאה, חלב וסוכר עד להמסה מכבים את האש. מוסיפים את הקמח מערבבים היטב ומוסיפים במהירות ביצה וממשיכים לבחוש עד לקבלת תערובת הומוגנית, מעבירים את התערובת לשקית זילוף.
• במחבת רחבה מחממים שמן מזלפים את הצ’ורוס וחותכים עם מספריים באורך הרצוי, מטגנים עד להזהבה ומעבירים לנייר סופג.
• מסדרים את הצורוס בצלחת הגשה, מפזרים מעל אבקת סוכר וקינמון.
• למפנקים במיוחד, מומלץ להגיש עם פונדו שוקולד חם.
הכנת פונדו שוקולד:
• מניחים את השוקולדים בקערות נפרדות ומחלקים את קרם הקוקוס לשתי הקערות, ממיסים במיקרוגל בפולסים קצרים (זהירות שלא ישרף) ומערבבים היטב – עד לקבלת קרם שוקולד, במקרם אחיד.
• מגישים לצד הצ’ורוס וטובלים בהנאה.
צילום: אפיק גבאי