קינוח פרווה: קרפ במילוי בננות מקורמלות ברוטב קרמל וקוקוס
מצרכים:
3/4 כוס מים
1/4 כוס קרם קוקוס
2 ביצים L
1 כפית תמצית וניל איכותית
1 כף סוכר
2 כפות שמן
1 כוס (140 גרם) קמח לבן מאסטר שף
לבננות המקורמלות:
2 כפות שמן קוקוס
4 בננות, קלופות
4 כפות סוכר חום לבן או כהה
לקרמל קוקוס:
3/4 כוס סוכר חום כהה או סוכר לבן
3/4 פחית קרם קוקוס מאסטר שף
אופן הכנה:
• בקערה גדולה שמים מים, חלב, ביצים, וניל, סוכר ושמן. טורפים היטב.
• מוסיפים קמח וטורפים רק עד שהקמח נטמע ונעלם.
• במחבת רחבה ומשומנת מעט שמים מצקת מהבלילה ומסובבים את המחבת כך שהבלילה תגיע לכל תחתית המחבת. הופכים אחרי 2 דקות ומטגנים במשך דקה נוספת. חוזרים על הפעולה עם שאר הבלילה עד שכל הקרפים מוכנים.
• מכינים את הבננות המקורמלות: חותכים את הבננות לפרוסות בעובי 1 ס”מ.
• ממיסים במחבת, על אש נמוכה-בינונית, את שמן הקוקוס ומוסיפים את הבננות. מפזרים מעל את הסוכר ומערבבים על אש בינונית עד שהבננות מקורמלות ורכות.
• קרמל קוקוס: במחבת גדולה ממיסים את הסוכר, בלי לגעת בו בזמן הבישול, על אש בינונית.
• מחממים את קרם הקוקוס במיקרו במשך 30 שניות ומוסיפים למחבת. מערבבים על אש בינונית עד שנוצר קרמל סמיך ומבריק. זה לוקח בערך 5 דקות.
• מרכיבים ומגישים: מניחים קרפ פתוח על השיש ושמים פס של בננות מקורמלות באמצע (בנדיבות). מגלגלים לגליל או מקפלים לצורת מעטפה סגורה.
• מזלפים מעל רוטב קרמל- קוקוס בנדיבות. מומלץ להגיש עם גלידת וניל.
תגובות
אין תגובות