לפני החג: כמה דגים, בקר, רימונים, תפוחים ועופות הישראלים אוכלים?
מנתונים שפרסם היום (רביעי) משרד החקלאות עולה כי צריכת הדגים עולה בכ-30% במהלך חגי תשרי, ושל העוף והבקר ב-16%.
עוד עולה מהנתונים, כי בשנה האחרונה נצרכו כ-54 אלף טון רימונים בישראל – כשליש מהם לקראת ראש השנה. הישראלים קנו גם כ-113 אלף טון תפוחים השנה, כ-15 ק”ג לאדם בממוצע.
באופן מפתיע, לא היה גידול משמעותי בצריכת התפוחים לקראת חגי תשרי, כאשר הממוצע לחודש ספטמבר דומה לממוצע השנתי.
על פי הנתונים, הישראלי הממוצע צורך כ-1.8 ק”ג דג לנפש בחודש הקודם לראש השנה וכ-17 ק”ג במשך השנה כולה – כשהדג הנמכר ביותר הוא האמנון, המהווה כ-42% מכלל המכירות.
בענף העוף, מובילים הישראלים את הצריכה העולמית עם 57 ק”ג עוף לנפש בשנה, בהשוואה לכ-30 ק”ג במדינות ה-OECD, ו-14 ק”ג בכלל העולם.
כמות הבקר שצורך הישראלי הממוצע נמוכה בהרבה – כ-16 ק”ג בשנה לנפש, וסך הכל כ-141 אלף טון בשנה האחרונה.
בשני הענפים רואים עלייה של כ-16% בצריכה לקראת החגים.
תגובות
אין תגובות